-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 843.5 קק״ל 1686.9 קק״לפחמימות 19.3 גרם 38.6 גרםשומן 81.8 גרם 163.5 גרםנתרן 403.6 מ״ג 807.1 מ״גחלבון 12.6 גרם 25.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרםשומן רווי 11.6 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 119.6 מ״ג 239.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 345.9 מ״ג 691.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות844
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 843.5 קק״ל 1686.9 קק״לפחמימות 19.3 גרם 38.6 גרםשומן 81.8 גרם 163.5 גרםנתרן 403.6 מ״ג 807.1 מ״גחלבון 12.6 גרם 25.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרםשומן רווי 11.6 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 119.6 מ״ג 239.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 345.9 מ״ג 691.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
סקורדליה – ה”חומוס” של היוונים! עם כל הבריאות שיש בשמן זית, בשקדים ובשום. יש לו המון שימושים, מה שאומר ששווה להחזיק צנצנת במקרר. ממרח נפלא לכריכים, ניגוב כיפי עם פיתה חמימה או חלה, תוספת משדרגת לירקות צלויים וגם לדגים ולבשר. סקורדליה ניתן להכין בכל מיני גרסאות ובחלק מהן מערבבים גם לחם רטוב בלי הקרום – אם חסר לכם תפוח אדמה או שקדים, הלחם בהחלט יכול להחליף אותם.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 844 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח
-
1 יחידה תפוח אדמהקלוף, חתוך לקוביות
-
8 שיני שוםחצויות
-
1 שן שוםכתושה
-
100 גרם שקדים מולבנים שלמים
-
3 כפות חומץ 5%
-
1/4 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס שמן זית עדין
הגשה
אופן הכנה
- שמים את תפוח האדמה ושיני השום החצויות בסיר, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
- מסננים את תפוח האדמה והשום ושומרים את המים.
- שמים במעבד המזון את תפוח האדמה והשום המבושלים, השום הכתוש, השקדים, החומץ, המלח, הפלפל השחור ורבע כוס מנוזלי הבישול ששמרנו וטוחנים.
- מוסיפים למעבד המזון את שמן הזית העדין בזילוף תוך כדי עבודת המעבד, עד קבלת מרקם של חומוס.
- מגישים כמטבל בצלחת עם שמן הזית העדין, הבצל הסגול והפטרוזיליה הקצוצה.
אופן הכנה
- שמים את תפוח האדמה ושיני השום החצויות בסיר, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
- מסננים את תפוח האדמה והשום ושומרים את המים.
- שמים במעבד המזון את תפוח האדמה והשום המבושלים, השום הכתוש, השקדים, החומץ, המלח, הפלפל השחור ורבע כוס מנוזלי הבישול ששמרנו וטוחנים.
- מוסיפים למעבד המזון את שמן הזית העדין בזילוף תוך כדי עבודת המעבד, עד קבלת מרקם של חומוס.
- מגישים כמטבל בצלחת עם שמן הזית העדין, הבצל הסגול והפטרוזיליה הקצוצה.
הערות
- ניתן להשתמש גם כממרח לכריכים, כמצע לירקות צלויים, לצד בשר או דגים
הערות
- ניתן להשתמש גם כממרח לכריכים, כמצע לירקות צלויים, לצד בשר או דגים
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הי, האם יש תחליף לא פחמימתי לתפוח האדמה?
היי רונית, אפשר להחליף ברבע כוס חמאת שקדים ולהוסיף את שמן הזית (בסעיף 4) ממש בהדרגה, יכול להיות שלא יהיה צורך בכל הכמות
האם ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום בשקדים שלמים?
אפשרי 🙂
כמה זמן נשמרת הסקורדליה במקרר?
היי מיכל, ניתן לשמור את הסקורדליה בכלי אטום במקרר במשך 5-7 ימים. בהצלחה!