מילפיי: הקינוח הצרפתי עם טוויסט טוויל שקדים מושלם לפסח
במקום אלף עלים מבצק עלים, מילפיי עם טוויל שקדים! מתוק, פריך, שחום וללא קמח. קינוח סוחט מחמאות במיוחד לסדר חג הפסח
במקום אלף עלים מבצק עלים, מילפיי עם טוויל שקדים! מתוק, פריך, שחום וללא קמח. קינוח סוחט מחמאות במיוחד לסדר חג הפסח
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.6 קק״ל 2967.8 קק״לפחמימות 44.9 גרם 269.5 גרםשומן 31.9 גרם 191.4 גרםנתרן 35.8 מ״ג 214.6 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 19.1 גרםשומן רווי 12.3 גרם 73.9 גרםכולסטרול 144.8 מ״ג 869.1 מ״גסידן 136.8 מ״ג 821.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 284.7 מ״ג 1708.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות495
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.6 קק״ל 2967.8 קק״לפחמימות 44.9 גרם 269.5 גרםשומן 31.9 גרם 191.4 גרםנתרן 35.8 מ״ג 214.6 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 19.1 גרםשומן רווי 12.3 גרם 73.9 גרםכולסטרול 144.8 מ״ג 869.1 מ״גסידן 136.8 מ״ג 821.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 284.7 מ״ג 1708.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
חלק קוראים לו מילפיי, חלק קוראים לו קרם שניט, יטענו שהוא צרפתי או אוסטרי במקור: אבל לא משנה באיזה גרסה, מדובר באחד הקינוחים הכי טעימים שיש. לרגל החג, במקום להשתמש בבצק עלים, נשלב את הקרם עם טוויל פריך משקדים טחונים. חובה לנסות ולגרוף מחמאות בחג!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 495 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס שקדים
-
80 גרם חמאה
-
130 גרם סוכר חום
-
30 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 1/2כוסות או 150 גרם שקדים טחונים
קרם פטיסייר
קרם דיפלומט
-
50 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מחממים את החלב, הווניל וכף מכמות הסוכר שרשום, מביאים לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת מניחים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים לאיחוד.
- עושים השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים: תוך כדי ערבוב שופכים בהדרגה את החלב לקערה ומחזירים את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
- מפעילים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש בעבוע, ואז ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש.
- מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד, מכניסים למקרר עד קירור מלא במשך כשעה-שעה וחצי.
- מכינים בסיס שקדים: בקלחת מניחים חמאה, סוכר חום בהיר ושמנת, מחממים על אש נמוכה וממתינים עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים הכול יחד עד איחוד.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים מהבלילה 3 מלבנים בינוניים, לוקחים בחשבון שהבסיס משתטח על תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-8 דקות, נוציא ונצנן בחוץ.
- מכינים קרם דיפלומט: כדי להפוך את הפטיסייר שלנו לקרם דיפלומט, מוסיפים לו שמנת מוקצפת. מוציאים את הפטיסייר מקירור ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערת מיקסר שמנת להקצפה ומפעילים עד שמתייצב, מקפלים ב-3 פעימות את השמנת המוקצפת אל הפטיסייר עד קבלת קרם חלק.
- בונים את המילפיי: בצלחת הגשה מזלפים טיפה מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה ומניחים טוויל שקדים ועל גביו מזלפים קרם דיפלומט ומניחים שוב שכבה של בסיס שקדים, שלוש פעמים. ניתן לקשט מעל בתותים או פירות. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מחממים את החלב, הווניל וכף מכמות הסוכר שרשום, מביאים לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת מניחים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים לאיחוד.
- עושים השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים: תוך כדי ערבוב שופכים בהדרגה את החלב לקערה ומחזירים את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
- מפעילים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש בעבוע, ואז ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש.
- מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ישירות על הקרם כמה שיותר צמוד, מכניסים למקרר עד קירור מלא במשך כשעה-שעה וחצי.
- מכינים בסיס שקדים: בקלחת מניחים חמאה, סוכר חום בהיר ושמנת, מחממים על אש נמוכה וממתינים עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים הכול יחד עד איחוד.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים מהבלילה 3 מלבנים בינוניים, לוקחים בחשבון שהבסיס משתטח על תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-8 דקות, נוציא ונצנן בחוץ.
- מכינים קרם דיפלומט: כדי להפוך את הפטיסייר שלנו לקרם דיפלומט, מוסיפים לו שמנת מוקצפת. מוציאים את הפטיסייר מקירור ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערת מיקסר שמנת להקצפה ומפעילים עד שמתייצב, מקפלים ב-3 פעימות את השמנת המוקצפת אל הפטיסייר עד קבלת קרם חלק.
- בונים את המילפיי: בצלחת הגשה מזלפים טיפה מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה ומניחים טוויל שקדים ועל גביו מזלפים קרם דיפלומט ומניחים שוב שכבה של בסיס שקדים, שלוש פעמים. ניתן לקשט מעל בתותים או פירות. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן