מינה דל פסח – פשטידת בשר ותפוחי אדמה מהמטבח הספניולי
מה דעתכם להגיש פשטידת בשר בערב החגיגי? מינה דל פסח היא פשטידת בשר עשירה שהספניולים נשבעים בה! נהדרת חמה או בטמפרטורת החדר
מה דעתכם להגיש פשטידת בשר בערב החגיגי? מינה דל פסח היא פשטידת בשר עשירה שהספניולים נשבעים בה! נהדרת חמה או בטמפרטורת החדר
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4655.7 קק״ל 4655.7 קק״לפחמימות 189.0 גרם 189.0 גרםשומן 344.6 גרם 344.6 גרםנתרן 2731.9 מ״ג 2731.9 מ״גחלבון 199.0 גרם 199.0 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרםשומן רווי 59.5 גרם 59.5 גרםכולסטרול 1341.2 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 531.1 מ״ג 531.1 מ״גברזל 31.5 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 3643.4 מ״ג 3643.4 מ״גאבץ 44.6 מ״ג 44.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות4656
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4655.7 קק״ל 4655.7 קק״לפחמימות 189.0 גרם 189.0 גרםשומן 344.6 גרם 344.6 גרםנתרן 2731.9 מ״ג 2731.9 מ״גחלבון 199.0 גרם 199.0 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרםשומן רווי 59.5 גרם 59.5 גרםכולסטרול 1341.2 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 531.1 מ״ג 531.1 מ״גברזל 31.5 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 3643.4 מ״ג 3643.4 מ״גאבץ 44.6 מ״ג 44.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4656 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 מצות בינוניותרטובות, מושרות במים ומלח ומסוננות
מילוי
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כוס פטרוזיליה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית ראס אל חנות
-
1 כף סילאן
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כוס שקדים קלוייםמטוגנים
-
1 כוס צנוברים קלוייםמטוגנים
-
5 כפות שמן זיתלטיגון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם מתרככים. מועכים למחית.
- קוצצים את הבצל בעזרת בלנדר מוט. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מערבבים בקערה גדולה את מחית תפוחי האדמה עם הבשר והבצל. קוצצים את הפטרוזיליה בכמה פולסים קצרים במוט בלנדר, ומוסיפים אותה ואת שאר חומרי המלית לקערה ומערבבים הכול יחד.
- משמנים תבנית ומניחים עליה חצי מכמות המצות בצורה אחידה כך שהמצות יצפו את התבנית.
- בעזרת מברשת מורחים את המצות בשמן זית ומסדרים את המילוי מעל.
- מכסים את המצות הנותרות מעל ומברישים אותן בשמן זית.
- מערבבים היטב את חומרי הציפוי ויוצקים מעל לפשטידה.
- אופים את המינה בתנור במשך כ-25 דקות עד שהציפוי מזהיב.
- מגישים חם עם טחינה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם מתרככים. מועכים למחית.
- קוצצים את הבצל בעזרת בלנדר מוט. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מערבבים בקערה גדולה את מחית תפוחי האדמה עם הבשר והבצל. קוצצים את הפטרוזיליה בכמה פולסים קצרים במוט בלנדר, ומוסיפים אותה ואת שאר חומרי המלית לקערה ומערבבים הכול יחד.
- משמנים תבנית ומניחים עליה חצי מכמות המצות בצורה אחידה כך שהמצות יצפו את התבנית.
- בעזרת מברשת מורחים את המצות בשמן זית ומסדרים את המילוי מעל.
- מכסים את המצות הנותרות מעל ומברישים אותן בשמן זית.
- מערבבים היטב את חומרי הציפוי ויוצקים מעל לפשטידה.
- אופים את המינה בתנור במשך כ-25 דקות עד שהציפוי מזהיב.
- מגישים חם עם טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן