מלי מחצלת בחציל: חציל ישראלי, צבר!
מה יותר ישראלי מחציל קלוי עם טחינה וירקות טריים? מנה מושלמת לארוחת יום שישי ולעל האש ובכלל בכל ארוחה, מלי מאירוב עם מתכון קל להכנה והכי ישראלי שיש!
מה יותר ישראלי מחציל קלוי עם טחינה וירקות טריים? מנה מושלמת לארוחת יום שישי ולעל האש ובכלל בכל ארוחה, מלי מאירוב עם מתכון קל להכנה והכי ישראלי שיש!
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1181.7 קק״ל 1181.7 קק״לפחמימות 53.9 גרם 53.9 גרםשומן 98.8 גרם 98.8 גרםנתרן 802.6 מ״ג 802.6 מ״גחלבון 31.0 גרם 31.0 גרםסיבים תזונתיים 33.8 גרם 33.8 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 316.2 מ״ג 316.2 מ״גברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 2012.5 מ״ג 2012.5 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות1182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1181.7 קק״ל 1181.7 קק״לפחמימות 53.9 גרם 53.9 גרםשומן 98.8 גרם 98.8 גרםנתרן 802.6 מ״ג 802.6 מ״גחלבון 31.0 גרם 31.0 גרםסיבים תזונתיים 33.8 גרם 33.8 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 316.2 מ״ג 316.2 מ״גברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 2012.5 מ״ג 2012.5 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1182 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל בינוני
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 לימון בינוניסחוט
-
3 שיני שום
-
1 עגבנייה בינונית
-
1/2 בצל בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/4 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- קולים את החציל על מנגל או על מחבת פסים או בתנור עד שהוא רך ושרוף, אל תפחדו, ממש לשרוף את החציל, ולהעביר אותו למסננת.
- שמים בקערה את הטחינה הגולמית, רבע כפית מלח, לימון סחוט, שלוש שיני שום כתושים וחצי כוס מים.
- מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- חותכים את הירקות בגודל הרצוי.
- חותכים את החציל לאורכו על צלחת ההגשה, מורחים אותו בטחינה ומפזרים מעל את הירקות החתוכים.
- מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל למעלה ובתיאבון!
אופן הכנה
- קולים את החציל על מנגל או על מחבת פסים או בתנור עד שהוא רך ושרוף, אל תפחדו, ממש לשרוף את החציל, ולהעביר אותו למסננת.
- שמים בקערה את הטחינה הגולמית, רבע כפית מלח, לימון סחוט, שלוש שיני שום כתושים וחצי כוס מים.
- מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- חותכים את הירקות בגודל הרצוי.
- חותכים את החציל לאורכו על צלחת ההגשה, מורחים אותו בטחינה ומפזרים מעל את הירקות החתוכים.
- מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל למעלה ובתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מלי אלופה באוכל!!!
לגמרי!
תודה למלי על המתכונים המפורטים בבהירות
כל המתכונים של מלי אליפות!
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים חמים
- פיקניק