מנה במתנה – עוף עטוף ב… כרוב סגול! וואו!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.6 קק״ל 2226.5 קק״לפחמימות 23.1 גרם 92.4 גרםשומן 26.8 גרם 107.3 גרםנתרן 934.8 מ״ג 3739.4 מ״גחלבון 56.8 גרם 227.2 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 21.9 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 256.6 מ״ג 1026.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 1400.8 מ״ג 5603.2 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות557
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.6 קק״ל 2226.5 קק״לפחמימות 23.1 גרם 92.4 גרםשומן 26.8 גרם 107.3 גרםנתרן 934.8 מ״ג 3739.4 מ״גחלבון 56.8 גרם 227.2 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 21.9 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 256.6 מ״ג 1026.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 1400.8 מ״ג 5603.2 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״גסגור
כבר כמה חודשים שיש טרנד מטורף שמסתובב לו אצל כל הפודיז’, והוא: חלות מקושטות ומטופחות עד מאוד.
אני ממש מאוהבת ברעיון הזה, וכפי שאתם כבר מכירים אותי, חלה לא תהיה כאן, אז החלטתי שאין סיכוי שאני מוותרת על התענוג, רק מה לעשות, אני והסמים הלבנים (קמח, סוכר) קצת פחות חברים.
כמו ילדה טובה וממושמעת שאני, לא נשארתי חייבת, וקישטתי את העוף שלי, האמת?! יצא מעולה!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 557 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניות
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
-
1 כרוב סגול בינוני
-
10 גבעולי מרווהמיובשת
-
4 כפות שמן זיתלמריחה
1. תחילה מוציאים את שורש הכרוב בתנועת סיבוב עם סכין חדה.
2. מכניסים את ראש הכרוב לסיר עם מים רותחים על אש בינונית בכיריים ומכסים במכה עד להיפרדות העלים זה מזה.
3. במחבת חמה שמים שמן זית, מניחים את הכרעיים, מפזרים מעליהם את הראס אל חנות, פלפל שחור גרוס ומלח גס. מטגנים אותם עד להזהבה יפה.
4. בינתיים מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הלבן הקשה לאורכו. בצורה כזו שהעלה עדיין נישאר שלם וגמיש.
5. עוטפים את העוף בעלה כרוב או שניים וקושרים בעזרת החוט בסיבובים אקראיים וקושרים.
6. משחילים בין החוט לעלי הכרוב ענפי מרווה מיובשים.
7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
8. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שמן זית, מניחים את העופות, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-4-5 שעות.
1. תחילה מוציאים את שורש הכרוב בתנועת סיבוב עם סכין חדה.
2. מכניסים את ראש הכרוב לסיר עם מים רותחים על אש בינונית בכיריים ומכסים במכה עד להיפרדות העלים זה מזה.
3. במחבת חמה שמים שמן זית, מניחים את הכרעיים, מפזרים מעליהם את הראס אל חנות, פלפל שחור גרוס ומלח גס. מטגנים אותם עד להזהבה יפה.
4. בינתיים מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הלבן הקשה לאורכו. בצורה כזו שהעלה עדיין נישאר שלם וגמיש.
5. עוטפים את העוף בעלה כרוב או שניים וקושרים בעזרת החוט בסיבובים אקראיים וקושרים.
6. משחילים בין החוט לעלי הכרוב ענפי מרווה מיובשים.
7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
8. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שמן זית, מניחים את העופות, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-4-5 שעות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
מודה שהייתי סקפטית, אבל ניסיתי בכל זאת, ויצא מעולה
מקסים ממש! מכינה מחר לא. צהריים