-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 114.4 קק״ל 2860.7 קק״לפחמימות 7.5 גרם 186.4 גרםשומן 8.7 גרם 216.9 גרםנתרן 202.0 מ״ג 5049.9 מ״גחלבון 1.6 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 18.2 גרםכולסטרול 23.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 5.4 מ״ג 135.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות114
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 114.4 קק״ל 2860.7 קק״לפחמימות 7.5 גרם 186.4 גרםשומן 8.7 גרם 216.9 גרםנתרן 202.0 מ״ג 5049.9 מ״גחלבון 1.6 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 18.2 גרםכולסטרול 23.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 5.4 מ״ג 135.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
מי אמר שצריך לחכות עד חנוכה בשביל להתענג על לביבות תפוחי אדמה? את המתכון הבא, להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות, פריכות וטעימות, אתם יכולים להגיש עם קצת שמנת חמוצה וסלט ירקות טרי, ולקבל יופי של ארוחה לכל יום בשנה.
הפעם בחרנו מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, כלומר מטוגנות, זהובות ופשוט חלומיות, אבל אם אתם מעדיפים לנסות גרסה דיאטטית יותר, אפשר גם לחסוך את שלב הטיגון ולהכין לביבות תפוחי אדמה בתנור. תאמינו או לא, יש פודיז שיאמרו שדווקא לביבות תפוחי אדמה אפויות הן הטעימות יותר. מה דעתכם?
אם אין לכם מעבד מזון, אתם יכולים לגרר את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה, זה אמנם יאריך את זמן ההכנה אבל התוצאה תהיה טעימה באותה המידה. שימו לב לסחוט היטב את הנוזלים לפני שאתם ממשיכים במתכון, אחרת תקבלו תערובת נוזלית ודייסתית ולא תצליחו ליצור ממנה לביבות.
לחוויית אכילה שמיימית שתיקח אתכם לגן עדן ובחזרה אנחנו ממליצים, כפי שכבר הזכרנו, לצוות ללביבות קצת שמנת חמוצה, אותה אתם יכולים לתבל עם קצת מלח ופלפל שחור, ואם תרצו גם עם עירית קצוצה. ואם הטעם או ההכנה עצמה עשו לכם חשק לקחת את הלביבות גם לשלב הקינוח, יש לנו מתכונים נפלאים ללביבות גבינה אלוהיות עם סוכר. שיהיה לכם ערב לביבות מלבב!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 114 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
3 תפוחי אדמה בינונייםמקולפים חתוכים לקוביות גדולות
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות גדולות
-
2 ביצים L
-
4 כפות קמח לבןאו 3 כפות קמח מצה
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
200 מ"ל שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: גוררים בדיסקית הגירוד של מעבד המזון את תפוחי האדמה והבצל.
- מוציאים את הירקות המגוררים ממיכל מעבד המזון וסוחטים היטב מהנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים, הקמח או קמח המצה המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מטגנים את הלביבות: מחממים כרבע מכמות השמן במחבת גדולה. יוצקים מהבלילה תלוליות אל המחבת בעזרת כף ומשטחים אותן בעדינות עם הכף. מטגנים עד הזהבה ואז הופכים לצד השני. מוסיפים שמן לפי הצורך וממשיכים בטיגון רק כאשר השמן שבמחבת חם.
- מוציאים את הלביבות מהמחבת כאשר שני הצדדים זהובים לגמרי ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: גוררים בדיסקית הגירוד של מעבד המזון את תפוחי האדמה והבצל.
- מוציאים את הירקות המגוררים ממיכל מעבד המזון וסוחטים היטב מהנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים, הקמח או קמח המצה המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מטגנים את הלביבות: מחממים כרבע מכמות השמן במחבת גדולה. יוצקים מהבלילה תלוליות אל המחבת בעזרת כף ומשטחים אותן בעדינות עם הכף. מטגנים עד הזהבה ואז הופכים לצד השני. מוסיפים שמן לפי הצורך וממשיכים בטיגון רק כאשר השמן שבמחבת חם.
- מוציאים את הלביבות מהמחבת כאשר שני הצדדים זהובים לגמרי ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.