מנת גורמה מדליקה: סלט תפוחי אדמה, שעועית בובעס וסלמון צרוב
סלט תפוחי אדמה כזה מפואר לא רואים בכל יום! סלט תפוחי אדמה עם סלמון איכותי צרוב, שעועית בובעס, שום קונפי ורוטב משגע
סלט תפוחי אדמה כזה מפואר לא רואים בכל יום! סלט תפוחי אדמה עם סלמון איכותי צרוב, שעועית בובעס, שום קונפי ורוטב משגע
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.1 קק״ל 1820.3 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.8 גרםשומן 27.4 גרם 109.6 גרםנתרן 1859.9 מ״ג 7439.5 מ״גחלבון 22.9 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.4 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 84.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 22.3 מ״ג 89.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות455
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.1 קק״ל 1820.3 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.8 גרםשומן 27.4 גרם 109.6 גרםנתרן 1859.9 מ״ג 7439.5 מ״גחלבון 22.9 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.4 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 84.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 22.3 מ״ג 89.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
תקשיבו לנו, אם תכינו את הסלט הזה, אפילו אחותכם לא תדע מאיפה הגיעה כל היצירתיות הזו! מתכון מושלם להכנת סלט תפוחי אדמה עשיר ומשביע עם סלמון טרי צרוב קלות, שעועית בובעס רכה ורוטב שעוטף את הכל באהבה. רוצו להכין!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 455 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
400 גרם פילה דג סלמוןטרי, ללא העור
-
4 כפות שמן זית חזק
-
2 גבעולי אורגנו טרי
-
3 כפות מיץ לימון טבעי
-
2 כפות צלפים
-
500 גרם תפוחי אדמה בייבי גורמה
-
1 1/2 כוסות שעועית בובעסמבושלת
-
10 שיני שום קונפי
-
2 יחידות בצל ירוקפרוסים באלכסון, החלק הירוק והלבן
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםקצוץ דק ללא הגרעינים, או חלפיניו
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1 חופן ריג’לה
רוטב
-
5 כפות שמן זית חזק
-
2 כפות מיץ לימון טבעי
-
2 כפות חומץ בלסמי ממודנה
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מורחים את הסלמון בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו טרי.
- מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וצורבים את הסלמון כ-2 דקות מכל צד.
- מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים ומזגגים יחד לעוד דקה. מוציאים מהמחבת לצינון.
- מבשלים את תפוחי האדמה, מסננים ומקלפים אותם.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את שעועית הבובעס. מפרקים את הסלמון לצ’אנקים גדולים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הריג׳לה, הבצל הירוק, הצ’ילי האדום ושיני השום קונפי.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים טעם.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב מבלי למעוך את הסלמון. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מורחים את הסלמון בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו טרי.
- מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וצורבים את הסלמון כ-2 דקות מכל צד.
- מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים ומזגגים יחד לעוד דקה. מוציאים מהמחבת לצינון.
- מבשלים את תפוחי האדמה, מסננים ומקלפים אותם.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את שעועית הבובעס. מפרקים את הסלמון לצ’אנקים גדולים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הריג׳לה, הבצל הירוק, הצ’ילי האדום ושיני השום קונפי.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים טעם.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב מבלי למעוך את הסלמון. מגישים מיד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן