-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 889.0 קק״ל 4445.2 קק״לפחמימות 48.8 גרם 244.0 גרםשומן 57.1 גרם 285.3 גרםנתרן 636.1 מ״ג 3180.7 מ״גחלבון 36.3 גרם 181.3 גרםסיבים תזונתיים 13.7 גרם 68.3 גרםשומן רווי 38.6 גרם 193.2 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 67.2 מ״גסידן 50.4 מ״ג 251.8 מ״גברזל 14.1 מ״ג 70.3 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 818.3 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 84.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל 5 שעות ו-35 דק׳
-
קלוריות889
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 889.0 קק״ל 4445.2 קק״לפחמימות 48.8 גרם 244.0 גרםשומן 57.1 גרם 285.3 גרםנתרן 636.1 מ״ג 3180.7 מ״גחלבון 36.3 גרם 181.3 גרםסיבים תזונתיים 13.7 גרם 68.3 גרםשומן רווי 38.6 גרם 193.2 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 67.2 מ״גסידן 50.4 מ״ג 251.8 מ״גברזל 14.1 מ״ג 70.3 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 818.3 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 84.0 מ״גסגור
היא היממה את השופטים עם הצחוק המתגלגל שלה, אבל כשהם טעמו את המנה שלה הם בכלל התאהבו בה! ורד ג’ייקובס הפתיעה במאסטר שף עם פאי רועים אוסטרלי שמכינים מבצק עלים נהדר תוצרת בית ותערובת בשר רך ופטריות מוקפצות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 5 שעות ו-35 דק׳ | קלוריות 889 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם קמח לבן
-
240 גרם נטורינה קוקוסחתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
90 גרם מים
בשר
-
600 גרם בשר אונטריבחתוך לקוביות
-
1 יחידה בצלקצוץ
-
3 שיני שוםקצוצות
-
3 יחידות עלי דפנה
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
1 כף רסק עגבניות
-
2 כפות רוטב ווסטרשר
-
1 כפית סוכר חום
-
1בקבוק או 330 מ"ל בירה כההכמו לף בראון
-
1 כוס מים
-
1 סלסילה פטריות יערחתוכות
הברשה
-
1 חלמוןטרוף
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 20 שניות את כל מרכיבי הבצק לאיחוד: אמורה להתקבל בלילה ולא תערובת במרקם בצק. מוציאים את הבלילה מהמיקסר ומניחים על משטח מקומח. יוצרים מהעיסה מלבן בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הבשר: מקמחים את קוביות הבשר בקורנפלור ומחממים כף שמן זית בסיר קדירה. מטגנים את הבשר בסיר בכמויות קטנות ומוציאים לקערה. מוסיפים עוד כפית שמן זית לסיר ומטגנים את הבצל, השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ורוטב הווסטרשייר ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הבשר, הבירה, המים והטימין. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מבשלים את הבשר כשעה-שעה וחצי, וכשהבשר רך, מגבירים מעט את הלהבה, מצמצמים את הנוזלים למרקם ריבה ומכבים את הלהבה.
- במחבת נפרדת מקפיצים את הפטריות עם כפית שמן זית במשך כמה דקות, מוסיפים אותן לסיר הבשר עם הרוטב המצומצם ומערבבים. מצננים.
- מרדדים את הבצק במערוך בצורתו המלבנית. מקמחים כדי שהבצק לא יידבק ומקפלים לחצי. מרדדים שוב וחוזרים על הפעולה 5 פעמים. אחרי הקיפולים מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה נוספת. לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות במשקל 100 גרם האחת, וחוצים כל חתיכה לשתיים. מרדדים כל חתיכה למעט יותר מגודל תבניות פאי בקוטר 13 ס”מ (ניתן גם להשתמש ברינגים).
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: שמים חתיכת בצק מרודדת אחת בכל תבנית פאי, ממלאים בתערובת הבשר והפטריות ומכסים בחתיכת בצק מרודדת נוספת. חותכים את הקצוות ומהדקים את השוליים, אפשר להדק עם מזלג. חורצים חתך קטן בחלק העליון של הבצק ליציאת אדים בזמן האפייה.
- מברישים את מעטפת הבצק בחלמון טרוף ואופים בתנור 35 דקות להזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 20 שניות את כל מרכיבי הבצק לאיחוד: אמורה להתקבל בלילה ולא תערובת במרקם בצק. מוציאים את הבלילה מהמיקסר ומניחים על משטח מקומח. יוצרים מהעיסה מלבן בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הבשר: מקמחים את קוביות הבשר בקורנפלור ומחממים כף שמן זית בסיר קדירה. מטגנים את הבשר בסיר בכמויות קטנות ומוציאים לקערה. מוסיפים עוד כפית שמן זית לסיר ומטגנים את הבצל, השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ורוטב הווסטרשייר ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הבשר, הבירה, המים והטימין. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מבשלים את הבשר כשעה-שעה וחצי, וכשהבשר רך, מגבירים מעט את הלהבה, מצמצמים את הנוזלים למרקם ריבה ומכבים את הלהבה.
- במחבת נפרדת מקפיצים את הפטריות עם כפית שמן זית במשך כמה דקות, מוסיפים אותן לסיר הבשר עם הרוטב המצומצם ומערבבים. מצננים.
- מרדדים את הבצק במערוך בצורתו המלבנית. מקמחים כדי שהבצק לא יידבק ומקפלים לחצי. מרדדים שוב וחוזרים על הפעולה 5 פעמים. אחרי הקיפולים מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה נוספת. לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות במשקל 100 גרם האחת, וחוצים כל חתיכה לשתיים. מרדדים כל חתיכה למעט יותר מגודל תבניות פאי בקוטר 13 ס”מ (ניתן גם להשתמש ברינגים).
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: שמים חתיכת בצק מרודדת אחת בכל תבנית פאי, ממלאים בתערובת הבשר והפטריות ומכסים בחתיכת בצק מרודדת נוספת. חותכים את הקצוות ומהדקים את השוליים, אפשר להדק עם מזלג. חורצים חתך קטן בחלק העליון של הבצק ליציאת אדים בזמן האפייה.
- מברישים את מעטפת הבצק בחלמון טרוף ואופים בתנור 35 דקות להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
במה אפשר להחליף את הנטורינה קוקוס?
במרגרינה/ מחמאה
שלום. במה אפשר להחליף בבקשה את רוטב הווסטרשר ואת הבירה?
את שני המצרכים לא מומלץ להחליף (האלכוהול מתאדה מהבירה), אך בכל אופן את רוטב הווסטרשר ניתן להחליף ברוטב ברביקיו או בקטשופ.