מקלובה בורגול פרווה
מקלובה בורגול פרווה, ללא בשר. תוספת מושלמת לשולחן השישי. בזכות נייר האפייה הירקות לא ידבקו לתחתית הסיר והצורה של המקלובה בוודאות תצליח ותצא מושלמת
מקלובה בורגול פרווה, ללא בשר. תוספת מושלמת לשולחן השישי. בזכות נייר האפייה הירקות לא ידבקו לתחתית הסיר והצורה של המקלובה בוודאות תצליח ותצא מושלמת
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 397.3 קק״ל 2383.7 קק״לפחמימות 83.4 גרם 500.3 גרםשומן 1.6 גרם 9.7 גרםנתרן 606.2 מ״ג 3637.0 מ״גחלבון 14.2 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 20.3 גרם 121.9 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 443.2 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 822.5 מ״ג 4935.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות397
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 397.3 קק״ל 2383.7 קק״לפחמימות 83.4 גרם 500.3 גרםשומן 1.6 גרם 9.7 גרםנתרן 606.2 מ״ג 3637.0 מ״גחלבון 14.2 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 20.3 גרם 121.9 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 443.2 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 822.5 מ״ג 4935.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 397 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מקלובה
-
3 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
2 חצילים בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
1/2 ראש כרוביתחתוכה לפרחים
-
3 גזרים בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
2 כוסות בורגול
רוטב
-
4 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית בהרט
הגשה
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מברישים בשמן זית את כל הירקות ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- צולים את הירקות כרבע שעה - עד שהם זהובים ומוכנים - אך לא רכים מידי.
- משמנים מעט את תחתית סיר המקלובה ומניחים מעל נייר אפייה לתבנית עגולה של הנמל.
- מסדרים על נייר האפייה העגול לפי הסדר: תפוח אדמה, חצילים, כרובית, וגזרים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומהדקים היטב.
- מפזרים את הבורגול מעל הירקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם 4 כוסות מים רותחים.
- מוזגים את הרוטב בעדינות על הבורגול וסוגרים עם מכסה.
- מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים ומבשלים כ - 30 דק’ נוספות.
- לאחר כחצי שעה מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דק’.
- הופכים את המקלובה על צלחת הגשה גדולה שטוחה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ובתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מברישים בשמן זית את כל הירקות ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- צולים את הירקות כרבע שעה - עד שהם זהובים ומוכנים - אך לא רכים מידי.
- משמנים מעט את תחתית סיר המקלובה ומניחים מעל נייר אפייה לתבנית עגולה של הנמל.
- מסדרים על נייר האפייה העגול לפי הסדר: תפוח אדמה, חצילים, כרובית, וגזרים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומהדקים היטב.
- מפזרים את הבורגול מעל הירקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם 4 כוסות מים רותחים.
- מוזגים את הרוטב בעדינות על הבורגול וסוגרים עם מכסה.
- מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים ומבשלים כ - 30 דק’ נוספות.
- לאחר כחצי שעה מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דק’.
- הופכים את המקלובה על צלחת הגשה גדולה שטוחה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ובתיאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
נראה ממש מגרה. אני אכין ואעדכן איך יצא
למה לחמם תנור? לא מוזכר להכניס לתנור כלום
צולים בתנור את הירקות (סעיף 2-3)
אפשר אורז במקום בורגול?
אפשר