מק אנד צ’יז כרובית – פשטידת פסטה שילדים אוהבים
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4205.5 קק״ל 4205.5 קק״לפחמימות 496.6 גרם 496.6 גרםשומן 161.1 גרם 161.1 גרםנתרן 5520.1 מ״ג 5520.1 מ״גחלבון 196.6 גרם 196.6 גרםסיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרםשומן רווי 69.3 גרם 69.3 גרםכולסטרול 316.8 מ״ג 316.8 מ״גסידן 1900.5 מ״ג 1900.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 4767.7 מ״ג 4767.7 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות4206
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4205.5 קק״ל 4205.5 קק״לפחמימות 496.6 גרם 496.6 גרםשומן 161.1 גרם 161.1 גרםנתרן 5520.1 מ״ג 5520.1 מ״גחלבון 196.6 גרם 196.6 גרםסיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרםשומן רווי 69.3 גרם 69.3 גרםכולסטרול 316.8 מ״ג 316.8 מ״גסידן 1900.5 מ״ג 1900.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 4767.7 מ״ג 4767.7 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
אני לא יודעת איך זה קרה, אבל הבן שלי לא אוהב כרובית. הבן שלי (!) לא אוהב כרובית! כמו בינה מלאכותית שנתקעת על פרדוקס – אני לא יודעת איך לעבד את זה. ומה לעשות שכרובית היא מהפרודוקטים הכי פופולריים בבית שלנו, שאפסיק לקנות אותה? אז על אפו ועל חמתו אני תוקעת לו כרובית בכל מיני קונסטלציות והוא אפילו לא שם לב.
מאפה הפסטה הזה הוא מק אנד צ’יז קלאסי, כמעט. אני מוסיפה לו ירק, שמבחינת האמריקאים זה כנראה לא היה עובר חלק ואני גם לא משתמשת בפסטת המקרוני שממנה לקוח השם “מק אנד צ’יז”. למרות שאצלנו מקרוני נתפסת כפסטה ארוכה כמו ספגטי, זו בעצם פסטה קצרה ומכופפת. תוכלו להשתמש בכל פסטה קצרה למק אנד צ’יז, העיקר שזו צורה שאוהבים. אני השתמשתי בריגטוני.
עוד מילה רגע על המנה – מק אנד צ’יז זו בעצם פשטידת פסטה עם רוטב בשמל וגבינה. לפני שאתם סוגרים את הדפדפן, רוטב בשמל הוא בעצם חלב שמוסמך עם חמאה וקמח, לא מדע טילים. אז כן, צריך ללכלך עוד סיר, אבל לפחות חסכתי לכם סיר נוסף לכרובית, שמתבשלת עם הפסטה באותו הסיר.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 4206 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
60 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 שן שוםכתושה
-
100 גרם גבינת צ’דר כתוםמגוררת
-
150 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומחממים סיר עם הרבה מים בשביל הפסטה והכרובית. בנוסף, משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
- כשהמים רותחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. 3-4 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית.
- מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים אליה את הקמח ומערבבים, עד שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה המומסת. ממשיכים לערבב עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את החלב: את כוס החלב הראשונה מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב במטרפה, כדי שלא יווצרו גושים ברוטב ואח”כ מוסיפים את שאר החלב. טורפים ומבשלים את הרוטב מספר דקות עד שהוא מסמיך. אין צורך להביא אותו לרתיחה. טובלים כף בסיר ומעבירים אצבע על החלק האחורי שלה - אם הפס שהאצבע שלנו השאירה על הרוטב נשאר במקומו ולא נסגר - הרוטב סמיך מספיק.
- מתבלים את הרוטב במלח, אגוז מוסקט ושום. מוסיפים גם את כל גבינת הצ’דר ואת רוב הגבינה הצהובה. כדאי לשמור חלק ממנה כדי לפזר מעל המאפה רגע לפני שהוא נכנס לתנור.
- מסננים את הפסטה והכרובית המבושלים ומעבירים לקערה גדולה. אין צורך לשטוף את הפסטה.
- יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומערבבים היטב. טועמים ובודקים שלא חסר מלח.
- מעבירים את המאפה לתבנית, מיישרים את פני השטח ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת.
- אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מתייצב. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים 2-3 דקות נוספות עד הזהבה. בזמן שאופים את המאפה בגריל נשארים קרוב לתנור ובודקים שכלום לא נשרף.
- הצעת הגשה: הוסיפו קנקן משקה מוסקטו מרענן עם פירות טריים ונענע!
משקה מוסקטו מרענן וטעים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומחממים סיר עם הרבה מים בשביל הפסטה והכרובית. בנוסף, משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
- כשהמים רותחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. 3-4 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית.
- מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים אליה את הקמח ומערבבים, עד שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה המומסת. ממשיכים לערבב עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את החלב: את כוס החלב הראשונה מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב במטרפה, כדי שלא יווצרו גושים ברוטב ואח”כ מוסיפים את שאר החלב. טורפים ומבשלים את הרוטב מספר דקות עד שהוא מסמיך. אין צורך להביא אותו לרתיחה. טובלים כף בסיר ומעבירים אצבע על החלק האחורי שלה - אם הפס שהאצבע שלנו השאירה על הרוטב נשאר במקומו ולא נסגר - הרוטב סמיך מספיק.
- מתבלים את הרוטב במלח, אגוז מוסקט ושום. מוסיפים גם את כל גבינת הצ’דר ואת רוב הגבינה הצהובה. כדאי לשמור חלק ממנה כדי לפזר מעל המאפה רגע לפני שהוא נכנס לתנור.
- מסננים את הפסטה והכרובית המבושלים ומעבירים לקערה גדולה. אין צורך לשטוף את הפסטה.
- יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומערבבים היטב. טועמים ובודקים שלא חסר מלח.
- מעבירים את המאפה לתבנית, מיישרים את פני השטח ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת.
- אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מתייצב. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים 2-3 דקות נוספות עד הזהבה. בזמן שאופים את המאפה בגריל נשארים קרוב לתנור ובודקים שכלום לא נשרף.
- הצעת הגשה: הוסיפו קנקן משקה מוסקטו מרענן עם פירות טריים ונענע!
משקה מוסקטו מרענן וטעים
הערות
- אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה רגילה, אבל הטעם יהיה מעניין יותר אם תשתמשו בשני סוגי גבינה שונים שאוהבים. אפשר לגוון עם כל סוג של גבינה קשה
- הבשמל הזה הוא בשמל די נוזלי (לפני הוספת הגבינות) כדי שלא תצא לנו יציקה בתוצר הסופי, אל תיבהלו
- אם אתם ממש הרפתקנים, אפשר להוסיף לבשמל גם כפית חרדל
- את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי ולבשל באותו האופן. אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו קוביות דלעת או זוקיני, אבל יש להקפיץ אותם קודם בקצת שמן זית ותבלינים
- אם רוצים מעטה פריך למאפה, אופים אותו כמתואר במתכון. אם רוצים לשמור עליו רך יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף בזמן האפייה, ורק בזמן ההשחמה בגריל מסירים אותו
הערות
- אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה רגילה, אבל הטעם יהיה מעניין יותר אם תשתמשו בשני סוגי גבינה שונים שאוהבים. אפשר לגוון עם כל סוג של גבינה קשה
- הבשמל הזה הוא בשמל די נוזלי (לפני הוספת הגבינות) כדי שלא תצא לנו יציקה בתוצר הסופי, אל תיבהלו
- אם אתם ממש הרפתקנים, אפשר להוסיף לבשמל גם כפית חרדל
- את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי ולבשל באותו האופן. אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו קוביות דלעת או זוקיני, אבל יש להקפיץ אותם קודם בקצת שמן זית ותבלינים
- אם רוצים מעטה פריך למאפה, אופים אותו כמתואר במתכון. אם רוצים לשמור עליו רך יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף בזמן האפייה, ורק בזמן ההשחמה בגריל מסירים אותו
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
טעים טעים מאוד מתכון שהילדים שלי עפים עליו
הילד עף על זה?
איזה כיף!
הילדים עפו על זה מושלם