-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1207.9 קק״ל 4831.4 קק״לפחמימות 117.6 גרם 470.2 גרםשומן 63.2 גרם 252.8 גרםנתרן 256.7 מ״ג 1026.8 מ״גחלבון 31.4 גרם 125.7 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.2 גרםשומן רווי 30.6 גרם 122.5 גרםכולסטרול 84.6 מ״ג 338.4 מ״גסידן 77.7 מ״ג 311.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 413.8 מ״ג 1655.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות1208
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1207.9 קק״ל 4831.4 קק״לפחמימות 117.6 גרם 470.2 גרםשומן 63.2 גרם 252.8 גרםנתרן 256.7 מ״ג 1026.8 מ״גחלבון 31.4 גרם 125.7 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.2 גרםשומן רווי 30.6 גרם 122.5 גרםכולסטרול 84.6 מ״ג 338.4 מ״גסידן 77.7 מ״ג 311.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 413.8 מ״ג 1655.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
החורף מרגיש ארוך? אז תחגגו אותו עם קערת מרק בצל בסטייל צרפתי, בכיסוי בצק עלים פריך וטעים. או-לה-לה כמה שהמרק הזה טעים, מחמם ומנחם. לא צריך שום דבר נוסף בצד, חוץ מאולי גביע יין לבן שיילך עם כל היופי הזה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 1208 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
אופן הכנה
- מקלפים וחוצים את הבצלים לחצאים, פורסים לחצאי עיגולים.
- בסיר כבד ממיסים את החמאה עם השמן ומוסיפים את הבצלים.
- נותנים לבצלים להתקרמל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות, זה תהליך שלוקח קצת זמן, (בערך 20-30 דקות), אז נדרשת סבלנות. חשוב לערבב ולבדוק שהבצלים לא נשרפים, אם האש גבוהה מדי מורידים לאש נמוכה.
- כשהבצלים מקבלים צבע חום ומקורמל, מוסיפים לסיר כוס יין לבן ומערבבים.
- בשלב זה אם רוצים, אפשר להוסיף את הברנדי.
- נותנים לאלכוהול להצטמצם במשך שלוש דקות, מוסיפים כף קמח ומערבבים.
- מוסיפים לסיר ציר ירקות.
- קושרים בחוט את גבעולי הטימין, הרוזמרין והמרווה ומוסיפים לסיר, סוגרים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק׳.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה, מניחים כלי הגשה שמתאים לחימום בתנור על הבצק, לסימון, וחותכים עיגול בצק שרחב בכשני סנטימטר משולי הכלי.
- ממשיכים כך עם שארית הבצק כמספר המנות.
- מעבירים את המרק לכלי הגשה אישיים המתאימים לחימום בתנור.
- מכסים כל כלי בבצק עלים, מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 15 דקות או עד שהבצק משחים.
אופן הכנה
- מקלפים וחוצים את הבצלים לחצאים, פורסים לחצאי עיגולים.
- בסיר כבד ממיסים את החמאה עם השמן ומוסיפים את הבצלים.
- נותנים לבצלים להתקרמל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות, זה תהליך שלוקח קצת זמן, (בערך 20-30 דקות), אז נדרשת סבלנות. חשוב לערבב ולבדוק שהבצלים לא נשרפים, אם האש גבוהה מדי מורידים לאש נמוכה.
- כשהבצלים מקבלים צבע חום ומקורמל, מוסיפים לסיר כוס יין לבן ומערבבים.
- בשלב זה אם רוצים, אפשר להוסיף את הברנדי.
- נותנים לאלכוהול להצטמצם במשך שלוש דקות, מוסיפים כף קמח ומערבבים.
- מוסיפים לסיר ציר ירקות.
- קושרים בחוט את גבעולי הטימין, הרוזמרין והמרווה ומוסיפים לסיר, סוגרים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק׳.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה, מניחים כלי הגשה שמתאים לחימום בתנור על הבצק, לסימון, וחותכים עיגול בצק שרחב בכשני סנטימטר משולי הכלי.
- ממשיכים כך עם שארית הבצק כמספר המנות.
- מעבירים את המרק לכלי הגשה אישיים המתאימים לחימום בתנור.
- מכסים כל כלי בבצק עלים, מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 15 דקות או עד שהבצק משחים.
@foody_il מרק בצל כמו בצרפת #רק_מרק #מרק #onionsoup ♬ Spooky Creole No Perc-JP - Leggy Blonde
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן