מרק האפונה של רונה השכנה – מלא בזיכרונות וטעמים
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.7 קק״ל 2029.4 קק״לפחמימות 23.6 גרם 189.0 גרםשומן 12.1 גרם 96.6 גרםנתרן 930.6 מ״ג 7445.0 מ״גחלבון 6.9 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 82.9 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.6 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 149.1 מ״ג 1192.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 1058.7 מ״ג 8469.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות254
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.7 קק״ל 2029.4 קק״לפחמימות 23.6 גרם 189.0 גרםשומן 12.1 גרם 96.6 גרםנתרן 930.6 מ״ג 7445.0 מ״גחלבון 6.9 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 82.9 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.6 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 149.1 מ״ג 1192.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 1058.7 מ״ג 8469.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 8.4 מ״גסגור
הייתה לי שכנה.
קראו לה רונה – שם די צעיר לאישה בת 65.
בתור ילדה, חשבתי שזה ממש נחמד שלה קוראים רונה ולי קוראים רום. היא אפילו הייתה עושה עליי בייביסיטר לפעמים.
היא תמיד הייתה לבושה בכותנת לילה שהייתה משמשת אותה גם ביום, למעשה היא תמיד הייתה לובשת כותנות, אודם אדום וריח של כביסה מהולה בנפטלין. אהבתי לבקר אותה גם כשלא הייתה שומרת עליי, היא הייתה נותנת לי לאכול, היינו מדברות ובסוף לקינוח הייתה נותנת לי לבחור סוכריה מתוך צנצנת הסוכריות הישנות על השיש במטבח, עבורי הן היו הסוכריות הכי טעימות בעולם.
בסוף הביקור היא הייתה עומדת מחוץ לביתה, צופה עליי ומשגיחה שאני חוצה את הכביש הביתה בשלום. הייתי עולה במדרגות לביתי, מנופפת לה לשלום, היא הייתה מחזירה לי נשיקה באוויר ורק אז היא הייתה נכנסת חזרה לביתה.
בביקור אחד שזכור לי במיוחד, כנראה בגלל הטעם של הזיכרון הזה, היא הגישה לי מרק אפונה – מרק ירוק זה קצת מוזר, במיוחד בתור ילדה. היא הסבירה לי: “זה כמו פירה של אפונה” פירה אני אוהבת וגם אפונה. “תטעמי ואם לא תרצי אז את לא חייבת להמשיך לאכול”. השתכנעתי.
לקחתי ביס, גיליתי שבפנים מסתתרים להם גרגירי אפונה שלמים, לקחתי עוד ביס ועוד אחד ועוד אחד וזה היה לי כל כך טעים!
גדלתי, הביקורים פחתו והתרופפו וכך גם הזיכרון של רונה. יום אחד כשחזרתי מהצבא והלכתי לבקר אותה, היא כבר לא זכרה אותי. עצרתי את הדמעות, היא שאלה אותי את אותן השאלות שוב ושוב ואני בסבלנות עניתי לה עליהן שוב ושוב – בדיוק כמו שהייתה נוהגת בסבלנות איתי כשהייתי קטנה, החלפנו תפקידים. אלו הם החיים.
נפרדנו לשלום. חציתי את הכביש, עמדתי על גרם מדרגות ביתי, העפתי מבט לאחור לביתה של רונה, מדמיינת אותה בזיכרון שלי צופה ודואגת לי, נכנסתי הביתה הדמעות ירדו מעצמן והגעגוע לשכנה שלי רונה. זו הייתה הפעם האחרונה שראיתי אותה.
אחרי כמה שנים נזכרתי במרק האפונה שנתנה לי אז לאכול, עמדתי וניסיתי לשחזר את אותו הטעם, הפשוט והטוב של מרק אפונה חמים ונעים ומלא בזיכרונות.
אם לא אוכל לחבק את רונה, לפחות המרק והזיכרונות יחבקו אותי.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 254 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם אפונה ירוקה יבשהמושרית 24 שעות במים
-
300 גרם אפונה ירוקה קפואה
-
1 בצל גדול
-
1 גבעול כרישה
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
1 גבעול סלרי
-
2 עלי עלי דפנה
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כפות שמן זית
-
50 גרם חמאה
הגשה
-
8 כפות קרוטונים
אופן הכנה
- בסיר מרק מחממים 4 כפות שמן זית ו-50 גרם חמאה, קוצצים גס: בצל אחד, כרישה אחת, 2 גזרים וגבעול סלרי מוסיפים לסיר ומשחימים היטב.
- מוסיפים את האפונה היבשה שהשרנו מערבבים ומוסיפים ציר ירקות/עוף/בשר/מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח, פלפל ו-2 עלי דפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דק’ עד שהאפונה היבשה והירקות מתרככים.
- מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים במוט בלנדר היטב ומחזירים לאש (במידה והמרק סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד כוס ציר/ מים), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים את האפונה הקפואה, מבשלים עוד כ-40 דק’ על להבה בינונית עם מכסה פתוח.
- טוחנים קלות את המרק שנית, כך שישארו עדיין חתיכות אפונה או משאירים את האפונה שלמה בתוך המרק - זה מתפצח בכל ביס וזה נורא טעים!
- מגישים: מוזגים לקערה ומזלפים מעט שמן זית מעל, אפשר להגיש עם קרוטונים.
אופן הכנה
- בסיר מרק מחממים 4 כפות שמן זית ו-50 גרם חמאה, קוצצים גס: בצל אחד, כרישה אחת, 2 גזרים וגבעול סלרי מוסיפים לסיר ומשחימים היטב.
- מוסיפים את האפונה היבשה שהשרנו מערבבים ומוסיפים ציר ירקות/עוף/בשר/מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח, פלפל ו-2 עלי דפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דק’ עד שהאפונה היבשה והירקות מתרככים.
- מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים במוט בלנדר היטב ומחזירים לאש (במידה והמרק סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד כוס ציר/ מים), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים את האפונה הקפואה, מבשלים עוד כ-40 דק’ על להבה בינונית עם מכסה פתוח.
- טוחנים קלות את המרק שנית, כך שישארו עדיין חתיכות אפונה או משאירים את האפונה שלמה בתוך המרק - זה מתפצח בכל ביס וזה נורא טעים!
- מגישים: מוזגים לקערה ומזלפים מעט שמן זית מעל, אפשר להגיש עם קרוטונים.
הערות
- במידה ורוצים מרק טבעוני - מורידים את החמאה ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית, בוחרים במים/ ציר ירקות בתור נוזל המרק וכמובן מוותרים על חזה האווז המעושן
- להגשה- ניתן להוסיף 200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות ומטוגן היטב.
הערות
- במידה ורוצים מרק טבעוני - מורידים את החמאה ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית, בוחרים במים/ ציר ירקות בתור נוזל המרק וכמובן מוותרים על חזה האווז המעושן
- להגשה- ניתן להוסיף 200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות ומטוגן היטב.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
מרק מעולה! תודה!
תודה רבה תהילה!
איזה יפור יפה ומרגש, תודה לך על השיתוף הנוגע
רשום במתכון שהוא כשר, רק שחמאה וחזה אווז יחד במרק זה ממש לא כשר!!
תודה על ההערה, המתכון אכן תוקן.