מרק זוקיני קל ומהיר שכל המשפחה תאהב
יום אפור וגשום מבקש לעצמו מרק ירוק. איילת לטוביץ מכינה את המנה המושלמת לחורף אבל גם לאירוח חלבי. מרק זוקיני קל ומהיר ב-20 דקות ובלי ערמות כלים מלוכלכים
יום אפור וגשום מבקש לעצמו מרק ירוק. איילת לטוביץ מכינה את המנה המושלמת לחורף אבל גם לאירוח חלבי. מרק זוקיני קל ומהיר ב-20 דקות ובלי ערמות כלים מלוכלכים
- איילת לטוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 199.0 קק״ל 1193.9 קק״לפחמימות 7.1 גרם 42.7 גרםשומן 17.2 גרם 103.0 גרםנתרן 579.5 מ״ג 3477.0 מ״גחלבון 6.4 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 279.8 מ״גסידן 124.0 מ״ג 744.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 161.2 מ״ג 967.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות199
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 199.0 קק״ל 1193.9 קק״לפחמימות 7.1 גרם 42.7 גרםשומן 17.2 גרם 103.0 גרםנתרן 579.5 מ״ג 3477.0 מ״גחלבון 6.4 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 10.7 גרם 64.0 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 279.8 מ״גסידן 124.0 מ״ג 744.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 161.2 מ״ג 967.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 199 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג זוקיני ירוק
-
100 גרם חמאה
-
4 שיני שום
-
3 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מגררים את הזוקיני בפומפייה (או במעבד מזון עם דיסקית גירור).
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הזוקיני. מטגנים על להבה בינונית 5 דקות.
- כותשים את שיני השום.
- מוסיפים את השום לסיר ומתבלים במלח ופלפל שחור. בוחשים מדי פעם. מטגנים כ-10 דקות, עד שהזוקיני מתרכך.
- יוצקים לסיר חלב ומוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מוחלט של הזוקיני. מעלים לרתיחה, מבשלים 2 דקות ומסירים מהאש.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מגררים את הזוקיני בפומפייה (או במעבד מזון עם דיסקית גירור).
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הזוקיני. מטגנים על להבה בינונית 5 דקות.
- כותשים את שיני השום.
- מוסיפים את השום לסיר ומתבלים במלח ופלפל שחור. בוחשים מדי פעם. מטגנים כ-10 דקות, עד שהזוקיני מתרכך.
- יוצקים לסיר חלב ומוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מוחלט של הזוקיני. מעלים לרתיחה, מבשלים 2 דקות ומסירים מהאש.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
נשמע מעניין מאוד! חייבת לנסותת
בהצלחה רבה (:
חדש לי שעושים מרק מזוקיני וחלב
זה יוצא נהדר! שווה לנסות (:
פעם ראשונה שמכינה מרק זוקיני ויצא ממש טעים!!!!
איזה כיף!!! תודה(: