מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן
שי-לי ליפא חולקת איתנו מתכון מושלם של מרק עדשים שמכינים בקלות ומגישים לכל המשפחה באהבה, ביום חורף או סתם כשבא להתפנק
שי-לי ליפא חולקת איתנו מתכון מושלם של מרק עדשים שמכינים בקלות ומגישים לכל המשפחה באהבה, ביום חורף או סתם כשבא להתפנק
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 718.1 קק״ל 2872.3 קק״לפחמימות 98.2 גרם 392.8 גרםשומן 11.5 גרם 46.0 גרםנתרן 941.9 מ״ג 3767.7 מ״גחלבון 40.5 גרם 161.8 גרםסיבים תזונתיים 55.2 גרם 220.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 478.5 מ״ג 1913.9 מ״גברזל 11.8 מ״ג 47.4 מ״גאשלגן 3883.9 מ״ג 15535.6 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות718
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 718.1 קק״ל 2872.3 קק״לפחמימות 98.2 גרם 392.8 גרםשומן 11.5 גרם 46.0 גרםנתרן 941.9 מ״ג 3767.7 מ״גחלבון 40.5 גרם 161.8 גרםסיבים תזונתיים 55.2 גרם 220.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 478.5 מ״ג 1913.9 מ״גברזל 11.8 מ״ג 47.4 מ״גאשלגן 3883.9 מ״ג 15535.6 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 718 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי. שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהמים.
- מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים דק את העירית, אפשר עם מספריים לחיתוך עשבים. מחלקים מרק לקערות כמו הקערות המהממות האלה. ומפזרים את העירית מעל המרק.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי. שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהמים.
- מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים דק את העירית, אפשר עם מספריים לחיתוך עשבים. מחלקים מרק לקערות כמו הקערות המהממות האלה. ומפזרים את העירית מעל המרק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן