מתכון של מרק גונדי טבעוני עם קטניות של רותם ליברזון

רותם ליברזון מכינה מרק גונדי משגע שפשוט רוצים לאכול ישר מהסיר, עם המון קטניות וכופתאות מהמטבח הפרסי. והבונוס? המרק צמחוני וטבעוני
רותם ליברזון מכינה מרק גונדי משגע שפשוט רוצים לאכול ישר מהסיר, עם המון קטניות וכופתאות מהמטבח הפרסי. והבונוס? המרק צמחוני וטבעוני
  • רותם ליברזון
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.1 קק״ל 1584.3 קק״ל
    פחמימות 64.3 גרם 257.1 גרם
    שומן 8.2 גרם 33.0 גרם
    נתרן 1660.1 מ״ג 6640.3 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 69.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.4 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.2 מ״ג 280.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 710.2 מ״ג 2840.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.1 קק״ל 1584.3 קק״ל
    פחמימות 64.3 גרם 257.1 גרם
    שומן 8.2 גרם 33.0 גרם
    נתרן 1660.1 מ״ג 6640.3 מ״ג
    חלבון 17.3 גרם 69.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.4 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.2 מ״ג 280.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 710.2 מ״ג 2840.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור

בחורף החלטתי לחבר בין שתי אהבות גדולות – מרק קטניות עשיר וחמצמץ, כי אני מתה על חמוץ ולזה הוספתי גונדי קטנים טבעוניים. המתכון הזה היה אחד המתכונים הכי נצפים שלי, הוא כל כך טעים. בין ביס לביס יש כופתאה קטנה של קמח חומוס, אגדה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
רותם ליברזון
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

גונדי


אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  2. מגררים את הבצל השני בפומפייה וקוצצים את הכוסברה.
  3. מכינים את המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר, מטגנים היטב את הבצל עד להזהבה ואת השום עוד דקה.
  4. מוסיפים את האפונה, הגריסים והעדשים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
  5. מוסיפים את המים ועלה הדפנה, הכורכום והמלח ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהקטניות רכות.
  6. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד כדקה.
  7. מכינים את הגונדי: מערבבים בקערה את כל הרכיבים, חוץ משמן הזית, לעיסה אחידה. מזליפים את השמן לתערובת עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך שניתן לצקת למרק.
  8. בעזרת כפית לוקחים מעט מהעיסה ומפילים באופן חופשי לתוך המרק החם. מרגע זה אסור לערבב את המרק או לגעת בו, כדי לתת לכופתאות להתגבש בתוכו. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות ומגישים חם.

מתכון למרק חרירה מהיר של רחלי קרוט

מתכון למרק ראמן זריז של רותם ליברזון

מתכון למרק בורשט של סבינה ולדמן

הערות

  • ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים למרק, כי הקטניות סופחות הרבה מים בבישול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון של מרק גונדי טבעוני עם קטניות של רותם ליברזון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    פסיה

    המתכון של המרק מעולה. אבל בהכנת הגונדי יש הבדל בין המתכון הכתוב לוידאו

      Avatar
      מערכת Foody

      היי פסיה, תכיני לפי המתכון הכתוב 🙂

    Avatar
    מאיולה

    וואווו!! מרק הצגה!!! אבל הוספתי מנה משולשת של מים למרק!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      אוקיי, תודה על ההערה. סופ”ש נעים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות