מתכון של מרק גונדי טבעוני עם קטניות של רותם ליברזון
- רותם ליברזון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 396.1 קק״ל 1584.3 קק״לפחמימות 64.3 גרם 257.1 גרםשומן 8.2 גרם 33.0 גרםנתרן 1660.1 מ״ג 6640.3 מ״גחלבון 17.3 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.2 מ״ג 280.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 710.2 מ״ג 2840.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות396
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 396.1 קק״ל 1584.3 קק״לפחמימות 64.3 גרם 257.1 גרםשומן 8.2 גרם 33.0 גרםנתרן 1660.1 מ״ג 6640.3 מ״גחלבון 17.3 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 66.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.2 מ״ג 280.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 710.2 מ״ג 2840.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
בחורף החלטתי לחבר בין שתי אהבות גדולות – מרק קטניות עשיר וחמצמץ, כי אני מתה על חמוץ ולזה הוספתי גונדי קטנים טבעוניים. המתכון הזה היה אחד המתכונים הכי נצפים שלי, הוא כל כך טעים. בין ביס לביס יש כופתאה קטנה של קמח חומוס, אגדה.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 396 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
1/4 כוס עדשים ירוקות
-
1/4 כוס גריסי פנינה
-
1/4 כוס אפונה ירוקה יבשה
-
1 ליטר מים
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- מגררים את הבצל השני בפומפייה וקוצצים את הכוסברה.
- מכינים את המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר, מטגנים היטב את הבצל עד להזהבה ואת השום עוד דקה.
- מוסיפים את האפונה, הגריסים והעדשים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
- מוסיפים את המים ועלה הדפנה, הכורכום והמלח ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהקטניות רכות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד כדקה.
- מכינים את הגונדי: מערבבים בקערה את כל הרכיבים, חוץ משמן הזית, לעיסה אחידה. מזליפים את השמן לתערובת עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך שניתן לצקת למרק.
- בעזרת כפית לוקחים מעט מהעיסה ומפילים באופן חופשי לתוך המרק החם. מרגע זה אסור לערבב את המרק או לגעת בו, כדי לתת לכופתאות להתגבש בתוכו. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות ומגישים חם.
מתכון למרק חרירה מהיר של רחלי קרוט
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- מגררים את הבצל השני בפומפייה וקוצצים את הכוסברה.
- מכינים את המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר, מטגנים היטב את הבצל עד להזהבה ואת השום עוד דקה.
- מוסיפים את האפונה, הגריסים והעדשים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
- מוסיפים את המים ועלה הדפנה, הכורכום והמלח ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהקטניות רכות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד כדקה.
- מכינים את הגונדי: מערבבים בקערה את כל הרכיבים, חוץ משמן הזית, לעיסה אחידה. מזליפים את השמן לתערובת עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך שניתן לצקת למרק.
- בעזרת כפית לוקחים מעט מהעיסה ומפילים באופן חופשי לתוך המרק החם. מרגע זה אסור לערבב את המרק או לגעת בו, כדי לתת לכופתאות להתגבש בתוכו. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות ומגישים חם.
מתכון למרק חרירה מהיר של רחלי קרוט
הערות
- ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים למרק, כי הקטניות סופחות הרבה מים בבישול
הערות
- ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים למרק, כי הקטניות סופחות הרבה מים בבישול
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
המתכון של המרק מעולה. אבל בהכנת הגונדי יש הבדל בין המתכון הכתוב לוידאו
היי פסיה, תכיני לפי המתכון הכתוב 🙂
אכין לבן זוגי הטבעוני
וואווו!! מרק הצגה!!! אבל הוספתי מנה משולשת של מים למרק!!!
אוקיי, תודה על ההערה. סופ”ש נעים.