-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 562.8 קק״ל 2251.2 קק״לפחמימות 54.8 גרם 219.3 גרםסוכר 2.7 גרם 10.6 גרםשומן 20.4 גרם 81.7 גרםנתרן 979.5 מ״ג 3918.1 מ״גחלבון 41.2 גרם 164.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרםכולסטרול 156.7 מ״ג 626.8 מ״גסידן 59.1 מ״ג 236.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 896.6 מ״ג 3586.4 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות563
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 562.8 קק״ל 2251.2 קק״לפחמימות 54.8 גרם 219.3 גרםסוכר 2.7 גרם 10.6 גרםשומן 20.4 גרם 81.7 גרםנתרן 979.5 מ״ג 3918.1 מ״גחלבון 41.2 גרם 164.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרםכולסטרול 156.7 מ״ג 626.8 מ״גסידן 59.1 מ״ג 236.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 896.6 מ״ג 3586.4 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 563 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
5 כוסות ציר עוףציר עוף מוכן. ראו בהערות למטה
-
1 שקית גרגירי תירס קפואים
-
300 גרם חזה עוף שלם
-
3 כפות רוטב סויהלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף קורנפלור
-
2 ביצים L
הגשה
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 כפית שמן שומשום
אופן הכנה
- קוצצים את פלפל הצ’ילי. קולפים את הג’ינג’ר ומגררים על מיקרופליין.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים קלות את הפלפל צ’ילי והג’ינג’ר.
- מוסיפים את הציר לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את גרגירי התירס.
- מוסיפים את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ-10 דקות.
- חותכים את העוף לרצועות דקות, מוסיפים לסיר ומבשלים דקה.
- בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים את הקורנפלור לאט לסיר תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
- טורפים את הביצים בקערית קטנה ומוסיפים לסיר בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
- קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל, מוסיפים כמה טיפות של שמן שומשום ומגישים בקערות שיגרמו לכם להרגיש במזרח הרחוק.
אופן הכנה
- קוצצים את פלפל הצ’ילי. קולפים את הג’ינג’ר ומגררים על מיקרופליין.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים קלות את הפלפל צ’ילי והג’ינג’ר.
- מוסיפים את הציר לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את גרגירי התירס.
- מוסיפים את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ-10 דקות.
- חותכים את העוף לרצועות דקות, מוסיפים לסיר ומבשלים דקה.
- בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים את הקורנפלור לאט לסיר תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
- טורפים את הביצים בקערית קטנה ומוסיפים לסיר בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
- קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל, מוסיפים כמה טיפות של שמן שומשום ומגישים בקערות שיגרמו לכם להרגיש במזרח הרחוק.
הערות
- אפשר להחליף את התירס הקפוא ב-2 קופסאות גרגירי תירס שימורים
- אפשר לרסק חלק מהמרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם סמיך יותר
- רוצים לקצר את הדרך? אפשר לערבב 3 כפות גדושות ציר עוף קנור עם ליטר מים רותחים
- אם מכינים את המרק לילדים, אפשר לוותר על פלפל הצ'ילי
הערות
- אפשר להחליף את התירס הקפוא ב-2 קופסאות גרגירי תירס שימורים
- אפשר לרסק חלק מהמרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם סמיך יותר
- רוצים לקצר את הדרך? אפשר לערבב 3 כפות גדושות ציר עוף קנור עם ליטר מים רותחים
- אם מכינים את המרק לילדים, אפשר לוותר על פלפל הצ'ילי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לותר על העוף או לשים משהוא במקום?
אפשר לשים מים, ייצא כמובן פחות טעים 🙂