משהו קטן וחמוץ מתוק: מיני פאי לימון מושלם
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 564.0 קק״ל 4512.3 קק״לפחמימות 63.5 גרם 507.8 גרםשומן 32.0 גרם 256.0 גרםנתרן 34.1 מ״ג 273.1 מ״גחלבון 7.1 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרםכולסטרול 114.2 מ״ג 913.9 מ״גסידן 36.9 מ״ג 295.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 147.7 מ״ג 1181.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות564
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 564.0 קק״ל 4512.3 קק״לפחמימות 63.5 גרם 507.8 גרםשומן 32.0 גרם 256.0 גרםנתרן 34.1 מ״ג 273.1 מ״גחלבון 7.1 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרםכולסטרול 114.2 מ״ג 913.9 מ״גסידן 36.9 מ״ג 295.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 147.7 מ״ג 1181.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
את “הקוויאר של הלימון” קיבלתי לראשונה, ממגדל פרחי מאכל ממושב ויתקין. מבחוץ הוא נראה סתם כמו לימון קטן וכהה, אבל כשפותחים אותו מתגלים עיגולים קטנטנים, דמויי קוויאר, רק מלימון. זהו ה”פינגר ליים”.
כאן המוח כבר התחיל להפליג, מה עושים עם זה? סביצ’ה, קרפצ’יו אולי טונה צרובה. אלו היו חלק מהאופציות (שמומשו אגב) ואז נזכרתי בפאי הלימון הפשוט שאני מכין אאבל הפעם הכנסתי לו טוויסט קטן בעלילה: שילבתי בבצק אגוזי מלך טחונים (מה שעשה אותו דביק ורך ,אבל פריך וטעים להפליא).
במקום תבנית פאי גדולה, מיני פאי’ס קטנים כמנה אישית.
ושילוב של פירות יער ופינגר ליים, מה שנותן את הניגודיות בין המתוק לחמוץ.
לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 564 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
200 גרם קמח לבן
-
100 גרם אגוזי מלך טחונים
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
100 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה L
מלית
-
3 חלמונים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
3 1/2 כפות קורנפלור
-
3/4 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
קישוט
-
1 חופן אוכמניות טריות
-
1 חופן פטל טרי
-
1 חופן בזיליקוםמיקרו בזיל
-
1 ליים בינוניפינגר ליים
אופן הכנה
- שמים את כל חומרי הבצק (ללא הביצה) בקערת מיקסר ומערבבים עד היווצרות בצק פרורי.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהבצק מתגבש (זה קורה ממש מהר), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- משמנים תבנית עם כוסות פאי קטנות או קוקוטים מאלומניום ומשטחים את הבצק בצורה אחידה על התחתית והדפנות בצורה שווה בעובי כחצי ס”מ.
- מניחים נייר אפייה על הבצק וקטניות כבדות מעל (שעועית או חומוס) כדי לאפות את הבצק אפייה עיוורת.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מצננים ומוציאים את הקטניות.
- מכינים את המלית: מערבביםאת החלמונים עם הסוכר היטב בסיר (לא על להבה).
- מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור יחד עם המיץ לימון הקר, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ואז מדליקים את הגז ומבשלים תוך ערבוב על אש קטנה עד שהקרם מתעבה ומסמיך.
- מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- שופכים את קרם הלימון לתוך הבצק ומצננים.
- מקשטים בפירות יער, מיקרו בזיל ו-“פינגר ליים״ להגברת החמיצות.
אופן הכנה
- שמים את כל חומרי הבצק (ללא הביצה) בקערת מיקסר ומערבבים עד היווצרות בצק פרורי.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהבצק מתגבש (זה קורה ממש מהר), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- משמנים תבנית עם כוסות פאי קטנות או קוקוטים מאלומניום ומשטחים את הבצק בצורה אחידה על התחתית והדפנות בצורה שווה בעובי כחצי ס”מ.
- מניחים נייר אפייה על הבצק וקטניות כבדות מעל (שעועית או חומוס) כדי לאפות את הבצק אפייה עיוורת.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מצננים ומוציאים את הקטניות.
- מכינים את המלית: מערבביםאת החלמונים עם הסוכר היטב בסיר (לא על להבה).
- מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור יחד עם המיץ לימון הקר, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ואז מדליקים את הגז ומבשלים תוך ערבוב על אש קטנה עד שהקרם מתעבה ומסמיך.
- מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- שופכים את קרם הלימון לתוך הבצק ומצננים.
- מקשטים בפירות יער, מיקרו בזיל ו-“פינגר ליים״ להגברת החמיצות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
המלית יצאה ממש נוזלית. למה וכיצד ניתן להקשות אותה?
היי יעל, זה בסדר שהמלית קצת נוזלית, גם מדובר בכוסות פאי קטנות ולא בפאי גדול, בו החיתוך יכול להיות בעייתי עם מלית נוזלית. נסי לקרר את הקינוח זמן ממושך יותר.
מה אני יכולה לשים במקום חמאה בבצק
את יכולה לשים מרגרינה או שמן.