-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.5 קק״ל 2315.0 קק״לפחמימות 4.9 גרם 49.0 גרםשומן 22.4 גרם 224.3 גרםנתרן 315.7 מ״ג 3156.8 מ״גחלבון 3.5 גרם 34.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 22.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.6 מ״ג 346.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 189.1 מ״ג 1890.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.5 קק״ל 2315.0 קק״לפחמימות 4.9 גרם 49.0 גרםשומן 22.4 גרם 224.3 גרםנתרן 315.7 מ״ג 3156.8 מ״גחלבון 3.5 גרם 34.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 22.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.6 מ״ג 346.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 189.1 מ״ג 1890.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.7 מ״גסגור
בין כל סלטי החסה שיביאו הדודות חובה להוסיף סלט צבעוני שיגנוב את ההצגה! זה בדיוק הכוכב שלכם לארוחה – סלט גזר מסרטי גזר דקיקים, פטרוזיליה קצוצה ומרעננת ואגוזי לוז שכאשר קולים אותם, כל הבית מתמלא בריח נפלא שאין כמותו. רוצו להכין!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- קולפים את קליפת הגזרים ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות של גזר מכל הגזרים.
- קולים את אגוזי הלוז במחבת חמה על כיריים, ללא שמן, עד שהם מפיצים ריח נפלא. מצננים וקוצצים גס.
- מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים בקערה גדולה את הגזרים, אגוזי הלוז והפטרוזיליה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים את קליפת הגזרים ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות של גזר מכל הגזרים.
- קולים את אגוזי הלוז במחבת חמה על כיריים, ללא שמן, עד שהם מפיצים ריח נפלא. מצננים וקוצצים גס.
- מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים בקערה גדולה את הגזרים, אגוזי הלוז והפטרוזיליה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
תודה על המתכון…. האם אפשר להשתמש עם משהו אחר במקום אגוזי הלוז?
הי מלכה. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך או פקאן.
אפשר לחתוך מראש, בבוקר למשל בשביל הערב ולתבל לפני ההגשה?
היי טל, כן, אין בעיה. המתכון הוא חלק מהתפריט היצירתי שלנו לחג, מוזמנת להציץ וגם לראות הנחיות מדויקות להכנה מראש של המנות (וגם של המנה הזו)!
https://foody.co.il/%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%98-%d7%99%d7%a6%d7%99%d7%a8%d7%aa%d7%99-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%97%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%92/
הסלט מדהים האם את הרוטב מוסיפים רק בהגשה או שזה צריך לשרות?
אפשר כמה דקות לפני ההגשה, לא כדאי להשרות יותר מידי כי אז רצועות הגזרים יהיו מרוככות מידי