סיגרים של תפוחי אדמה וכבדים – מדפי אורז!
אגרול שעשוי מדפי אורז וממולא בכל מה שטוב! יונתן רושפלד במנה מושלמת כמנה ראשונה מפנקת שהיא שיחוק לכל ארוחה עם כל המשפחה והאורחים
אגרול שעשוי מדפי אורז וממולא בכל מה שטוב! יונתן רושפלד במנה מושלמת כמנה ראשונה מפנקת שהיא שיחוק לכל ארוחה עם כל המשפחה והאורחים
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.1 קק״ל 1631.0 קק״לפחמימות 8.7 גרם 87.0 גרםשומן 4.8 גרם 48.1 גרםנתרן 1101.1 מ״ג 11011.3 מ״גחלבון 13.5 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 13.3 גרםכולסטרול 271.0 מ״ג 2710.4 מ״גסידן 20.7 מ״ג 206.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 66.4 מ״גאשלגן 247.0 מ״ג 2470.1 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 19.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.1 קק״ל 1631.0 קק״לפחמימות 8.7 גרם 87.0 גרםשומן 4.8 גרם 48.1 גרםנתרן 1101.1 מ״ג 11011.3 מ״גחלבון 13.5 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 13.3 גרםכולסטרול 271.0 מ״ג 2710.4 מ״גסידן 20.7 מ״ג 206.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 66.4 מ״גאשלגן 247.0 מ״ג 2470.1 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 19.6 מ״גסגור
אגרול היא אחת המנות הכי אהובות שיש וליונתן רושפלד יש מתכון שיגעון! מעטפת פריכה ומטוגנת, עם מילוי של בשר, ירק, או גם וגם. כאן, במקום הבצק או עלה הסיגר אנחנו משתמשים בדף אורז והמילוי, מתובל ועשיר, עם תפוחי אדמה, כבדים ותועפות של ירק. היתרון של המתכון טמון בכך שאת כל הכנת האגרול אפשר לעשות יום מראש והטיגון יכול להתבצע ממש לפני הארוחה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אגרולים
-
8 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינוניים
-
700 גרם כבדי עוף
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כוס בצל ירוקקצוץ דק
-
1 כוס שמירקצוץ דק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ דק
-
1 ביצה L
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חבילה דפי אורזמזרח מערב
-
1 ליטר שמן חמניותלטיגון
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים.
- מקלפים ומניחים בקערה.
- מחממים מחבת עם שמן, ממליחים ומפלפלים את הכבדים ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוציאים מהמחבת ומקררים.
- מגררים את תפוחי האדמה על פומפיה על החלק העבה\גס.
- קוצצים דק את הכבדים ומוסיפים אותם לקערה יחד עם ביצה, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
- מאחדים בין תערובת הכבד לתפוחי האדמה.
- מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומשומן.
- ממלאים קערה במים קרים, טובלים כל דף אורז ומוציאים מיד ומניחים על השיש (עדיף אחד-שניים בכל פעם ולא יותר).
- מניחים מילוי בחלק התחתון של דף האורז, ומגלגלים כלפי מעלה, לא צריך לסגור מהצדדים.
- מניחים את האגרולים המגולגלים על התבנית המשומנת.
- עד פה אפשר להכין יום מראש.
- מחממים שמן עמוק במחבת רחבה, ומטגנים את האגרולים עד שהם חומים ופריכים.
- מוציאים מהשמן אל נייר סופג, ומגישים חם.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים.
- מקלפים ומניחים בקערה.
- מחממים מחבת עם שמן, ממליחים ומפלפלים את הכבדים ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוציאים מהמחבת ומקררים.
- מגררים את תפוחי האדמה על פומפיה על החלק העבה\גס.
- קוצצים דק את הכבדים ומוסיפים אותם לקערה יחד עם ביצה, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
- מאחדים בין תערובת הכבד לתפוחי האדמה.
- מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומשומן.
- ממלאים קערה במים קרים, טובלים כל דף אורז ומוציאים מיד ומניחים על השיש (עדיף אחד-שניים בכל פעם ולא יותר).
- מניחים מילוי בחלק התחתון של דף האורז, ומגלגלים כלפי מעלה, לא צריך לסגור מהצדדים.
- מניחים את האגרולים המגולגלים על התבנית המשומנת.
- עד פה אפשר להכין יום מראש.
- מחממים שמן עמוק במחבת רחבה, ומטגנים את האגרולים עד שהם חומים ופריכים.
- מוציאים מהשמן אל נייר סופג, ומגישים חם.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן