נסיך המטבח התימני – ג’חנון של מלי מאירוב (הנסיכה!)
מלי מאירוב במתכון למנה האהובה ביותר מהמטבח התימני, שכבר מזמן הפכה למנת חובה של שבת בבוקר בכל בית ישראלי - הג'חנון! הכנת הבצק פשוטה והטעם ביתי וממכר
מלי מאירוב במתכון למנה האהובה ביותר מהמטבח התימני, שכבר מזמן הפכה למנת חובה של שבת בבוקר בכל בית ישראלי - הג'חנון! הכנת הבצק פשוטה והטעם ביתי וממכר
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.8 קק״ל 3875.4 קק״לפחמימות 40.5 גרם 810.1 גרםשומן 0.9 גרם 18.0 גרםנתרן 390.6 מ״ג 7812.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 231.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1071.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 45 דק׳כולל 18 שעות
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.8 קק״ל 3875.4 קק״לפחמימות 40.5 גרם 810.1 גרםשומן 0.9 גרם 18.0 גרםנתרן 390.6 מ״ג 7812.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 231.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1071.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 18 שעות | קלוריות 194 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מוציאים את המרגרינה למנוחה בטמפרטורת חדר לילה קודם.
- שמים את כל המרכיבים מלבד המרגרינה בקערת מיקסר ולשים כ-10 דקות, משמנים קערה נקייה במעט שמן, מוציאים את הבצק אליה ומכסים את הבצק לשעה.
- משמנים נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על הנייר המשומן.
- משמנים היטב כל כדור בצק בכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-6 שעות או ללילה שלם.
- משמנים את השיש בשמן ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל כדור בצק לעלה כמה שיותר דק. מורחים את קצוות העלה במרגרינה הרכה.
- מקפלים את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לימין ומורחים שוב מרגרינה.
- מגלגלים לרולדה תוך כדי משיכה וגלגול.
- בסיר ג’חנון מורחים מרגרינה על התחתית והדפנות.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- מניחים את הג’חנונים בצורת שתי וערב (שורה לאורך שורה לרוחב).
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש למשך 12 שעות או יותר במדף אמצעי.
אופן הכנה
- מוציאים את המרגרינה למנוחה בטמפרטורת חדר לילה קודם.
- שמים את כל המרכיבים מלבד המרגרינה בקערת מיקסר ולשים כ-10 דקות, משמנים קערה נקייה במעט שמן, מוציאים את הבצק אליה ומכסים את הבצק לשעה.
- משמנים נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על הנייר המשומן.
- משמנים היטב כל כדור בצק בכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-6 שעות או ללילה שלם.
- משמנים את השיש בשמן ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל כדור בצק לעלה כמה שיותר דק. מורחים את קצוות העלה במרגרינה הרכה.
- מקפלים את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לימין ומורחים שוב מרגרינה.
- מגלגלים לרולדה תוך כדי משיכה וגלגול.
- בסיר ג’חנון מורחים מרגרינה על התחתית והדפנות.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- מניחים את הג’חנונים בצורת שתי וערב (שורה לאורך שורה לרוחב).
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש למשך 12 שעות או יותר במדף אמצעי.
הערות
- במיקסר להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ולא 3
- לא להשתמש בפחות מ-2 וחצי חבילות מרגרינה גם אם זה נראה כבר משומן
- רצוי לילה למנוחת הכדורים
- ניתן להכניס את הכדורים למנוחה במקרר ולהוציא אותם שעה לפני הפתיחה
- את סיר הג'חנון ניתן להקפיא עד ההכנסה לתנור
- הסוד לג'חנון מוצלח זה כמה שיותר זמן מנוחה לבצק ולפתוח דק עם הרבה גלגולים
הערות
- במיקסר להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ולא 3
- לא להשתמש בפחות מ-2 וחצי חבילות מרגרינה גם אם זה נראה כבר משומן
- רצוי לילה למנוחת הכדורים
- ניתן להכניס את הכדורים למנוחה במקרר ולהוציא אותם שעה לפני הפתיחה
- את סיר הג'חנון ניתן להקפיא עד ההכנסה לתנור
- הסוד לג'חנון מוצלח זה כמה שיותר זמן מנוחה לבצק ולפתוח דק עם הרבה גלגולים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מתה על המתכונים שלך❤️❤️
תודה רבה פנינה
אי אופים – עם כיסוי או בלי? אם כן איזה כיסוי
עם כיסוי. אם אין לך את המכסה של הסיר, אפשר עם נייר אפייה צמוד לג’חנונים ואז נייר כסף שעוטף את הסיר