סאמר פאי: פאי גבינות ועגבניות שרי קייצי
פאי עגבניות שרי וגבינות שאם מתעמקים בו קצת מבינים שהוא בעצם פיצה חגיגית! מבצק עשיר מטעמים ופשוט להכנה, ובמלית גבינות מלוחות ועגבניות שרי מתקתקות
פאי עגבניות שרי וגבינות שאם מתעמקים בו קצת מבינים שהוא בעצם פיצה חגיגית! מבצק עשיר מטעמים ופשוט להכנה, ובמלית גבינות מלוחות ועגבניות שרי מתקתקות
- Berko Made
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.0 קק״ל 1815.8 קק״לפחמימות 16.2 גרם 129.9 גרםשומן 11.4 גרם 91.4 גרםנתרן 817.4 מ״ג 6538.9 מ״גחלבון 15.0 גרם 119.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 50.9 גרםכולסטרול 101.5 מ״ג 811.8 מ״גסידן 289.1 מ״ג 2312.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 185.7 מ״ג 1485.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות227
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.0 קק״ל 1815.8 קק״לפחמימות 16.2 גרם 129.9 גרםשומן 11.4 גרם 91.4 גרםנתרן 817.4 מ״ג 6538.9 מ״גחלבון 15.0 גרם 119.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 50.9 גרםכולסטרול 101.5 מ״ג 811.8 מ״גסידן 289.1 מ״ג 2312.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 185.7 מ״ג 1485.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.8 מ״גסגור
רוצים עוד מתכונים של BERKO-MADE? רוצים להישאר מעודכנים ובעניינים? עקבו אחריה ברשתות החברתיות!
לאינסטגרם שלה
לפייסבוק שלה
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 227 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1 כפית גדושה אבקת אפייה
-
1 כפית אורגנו יבשאו כמה עלים קצוצים דק מאוד
-
1/2 כפית טימין יבשאו כמה עלים קצוצים דק מאוד
-
1/2 כפית אבקת שוםאו שן קטנה קצוצה דק
-
1/3 כוס חלב 3%
מלית
-
2 ביצים L
-
1/2 קופסה גבינה לבנה 5%כ-125 גרם
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
150 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אבקת שום
-
300 גרם עגבניות שריבשלות
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את החומרים היבשים של התחתית (בלי החלב).
- מוסיפים את החלב לאט ומערבבים (יכול להיות שתצטרכו פחות מ1/3 כוס אז הוסיפו בהדרגה), מערבבים קודם עם כף ואח”כ עוברים לעבד עם הידיים - אם הבצק מרגיש רטוב מידי אפשר להוסיף עוד קמח.
- כשהבצק מרגיש אחיד ורך מרדדים לעיגול ומעבירים לתבנית האפייה. מהדקים מסביב ומשאירים לנוח כמה דקות.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בינתיים מכינים את המלית: טורפים קלות 2 ביצים ומוסיפים להם את הגבינה הלבנה, המוצרלה והקשקבל.
- מערבבים מעט ומוסיפים מלח, פלפל ושום, מערבבים לעיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה על בסיס הבצק שהכנו בתבנית, מסדרים חצאי עגבניות שרי מעל המלית, כשהצד העגול פונה כלפי מעלה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות. אחרי 20 דקות מעבירים למצב גריל, מגבירים את החום ל-200 מעלות ומעבירים את התבנית למדף העליון ביותר של התנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהחלק העליון משחים מעט (זה קורה מהר אז להשגיח טוב-טוב).
- אפשר לשדרג ולהוסיף או להחליף ב: זיתים, בצל, תירס, פלפל, וכל מה שאוהבים.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את החומרים היבשים של התחתית (בלי החלב).
- מוסיפים את החלב לאט ומערבבים (יכול להיות שתצטרכו פחות מ1/3 כוס אז הוסיפו בהדרגה), מערבבים קודם עם כף ואח”כ עוברים לעבד עם הידיים - אם הבצק מרגיש רטוב מידי אפשר להוסיף עוד קמח.
- כשהבצק מרגיש אחיד ורך מרדדים לעיגול ומעבירים לתבנית האפייה. מהדקים מסביב ומשאירים לנוח כמה דקות.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בינתיים מכינים את המלית: טורפים קלות 2 ביצים ומוסיפים להם את הגבינה הלבנה, המוצרלה והקשקבל.
- מערבבים מעט ומוסיפים מלח, פלפל ושום, מערבבים לעיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה על בסיס הבצק שהכנו בתבנית, מסדרים חצאי עגבניות שרי מעל המלית, כשהצד העגול פונה כלפי מעלה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות. אחרי 20 דקות מעבירים למצב גריל, מגבירים את החום ל-200 מעלות ומעבירים את התבנית למדף העליון ביותר של התנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהחלק העליון משחים מעט (זה קורה מהר אז להשגיח טוב-טוב).
- אפשר לשדרג ולהוסיף או להחליף ב: זיתים, בצל, תירס, פלפל, וכל מה שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
ג’ני, הפאי שלך מושלם!