סופגניות ללא גלוטן – סופגניות מוצ’י מדליקות
מי קבע שסופגניות חייבות להיות עם קמח? סופגניות ללא גלוטן זה ה-דבר, לא רק לרגישים אלא לכולם. מתכון נגיש, יחסית פשוט ועוד לא התחלנו לדבר על היופי שלו. תהנו.
מי קבע שסופגניות חייבות להיות עם קמח? סופגניות ללא גלוטן זה ה-דבר, לא רק לרגישים אלא לכולם. מתכון נגיש, יחסית פשוט ועוד לא התחלנו לדבר על היופי שלו. תהנו.
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 154.3 קק״ל 925.9 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.6 גרםשומן 2.2 גרם 13.2 גרםנתרן 142.8 מ״ג 857.1 מ״גחלבון 0.3 גרם 1.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרםכולסטרול 6.6 מ״ג 39.6 מ״גסידן 17.9 מ״ג 107.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 7.9 מ״ג 47.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות154
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 154.3 קק״ל 925.9 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.6 גרםשומן 2.2 גרם 13.2 גרםנתרן 142.8 מ״ג 857.1 מ״גחלבון 0.3 גרם 1.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרםכולסטרול 6.6 מ״ג 39.6 מ״גסידן 17.9 מ״ג 107.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 7.9 מ״ג 47.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 154 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 1/4כוסות או 150 גרם קמח אורז מתוקניתן להשיג בחנויות אסייתיות
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
15 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר (לא מוסמת)
-
120 גרם מים חמים
טיגון
-
לטיגון עמוק
ציפוי
-
1 כוס אבקת סוכר
-
3 כפות חלב 3%
-
1 טיפה תמצית וניל
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח אורז, סוכר, אבקת אפיה, מלח וחמאה.
- מוסיפים מים חמים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית עד לקבלת בצד יחסית רך.
- מכסים את הבצק עם ניילון נצמד רחב - סנו סושי ומניחים למנוחה במשך כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, וכל חלק ל-8 כדורים קטנים.
- חותכים נייר אפייה טבעי - סנו סושי לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
- מצמידים את הכדורים לצורת טבעת על גבי ריבועי נייר האפייה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מעבירים את טבעת סופגניות המוצ’י בזהירות לשמן החם (ביחד עם נייר האפייה) ומטגנים כ-5 דקות. לאחר כחמש דקות שולפים את נייר האפייה מהשמן וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות נוספות.
- מוציאים לצלחת על מגבות הפלא - סנו סושי.
- מכינים את הציפוי - מערבבים בקערה אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל.
- טובלים את הסופגניות בציפוי וממתינים עד שהציפוי מתקשה (כחצי שעה).
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח אורז, סוכר, אבקת אפיה, מלח וחמאה.
- מוסיפים מים חמים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית עד לקבלת בצד יחסית רך.
- מכסים את הבצק עם ניילון נצמד רחב - סנו סושי ומניחים למנוחה במשך כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, וכל חלק ל-8 כדורים קטנים.
- חותכים נייר אפייה טבעי - סנו סושי לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
- מצמידים את הכדורים לצורת טבעת על גבי ריבועי נייר האפייה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מעבירים את טבעת סופגניות המוצ’י בזהירות לשמן החם (ביחד עם נייר האפייה) ומטגנים כ-5 דקות. לאחר כחמש דקות שולפים את נייר האפייה מהשמן וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות נוספות.
- מוציאים לצלחת על מגבות הפלא - סנו סושי.
- מכינים את הציפוי - מערבבים בקערה אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל.
- טובלים את הסופגניות בציפוי וממתינים עד שהציפוי מתקשה (כחצי שעה).
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
קמח מולינו מתאים?
כן מתאים
היי, יש טבעת של סופגניות ורודוץ וזה נראה מהמם איך עושים את זה? תודה.
תראי סעיפים 4-6 באופן ההכנה, זה פשוט כדורים קטנים צמודים אחד לשני