סנו רקע

סופ דאמפלינגס – כיסונים ממולאים בשר ומרק

אם אתם באמת רוצים להגיע לטעם המושלם של המנה הטרנדית הזו - תכינו את המתכון הזה. סופ דאמפלינגס - כיסונים מבצק ממולאים בשר וציר עוף ברוטב משגע
אם אתם באמת רוצים להגיע לטעם המושלם של המנה הטרנדית הזו - תכינו את המתכון הזה. סופ דאמפלינגס - כיסונים מבצק ממולאים בשר וציר עוף ברוטב משגע
  • עדי מרום
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 161.1 קק״ל 2416.8 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 232.4 גרם
    שומן 7.1 גרם 107.0 גרם
    נתרן 235.3 מ״ג 3529.6 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 195.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 26.6 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 511.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 424.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 24.6 מ״ג
    אשלגן 221.7 מ״ג 3325.3 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 32.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 161.1 קק״ל 2416.8 קק״ל
    פחמימות 15.5 גרם 232.4 גרם
    שומן 7.1 גרם 107.0 גרם
    נתרן 235.3 מ״ג 3529.6 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 195.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 26.6 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 511.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 424.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 24.6 מ״ג
    אשלגן 221.7 מ״ג 3325.3 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 32.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

רוטב הגשה

הגשה


אופן הכנה

  1. בקערה מניחים ג’לטין ו-48 גרם מים ומערבבים יחד, מכניסים למקרר עד שימוש.
  2. מכינים את הציר: בשקית בד לבישול מניחים כרע עוף, פטריות מיובשות, בצל ירוק, ג’ינג’ר פרוס ועלי דפנה, קושרים את השקית ומכניסים לסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי.
  3. מבשלים את הציר על אש בינונית כ45 דקות ולאחר הבישול מוציאים את שקית הבד.
  4. למתכון אנחנו צריכים 400 מ״ל של ציר, מעברים לכלי את כמות הציר שצריך למתכון, מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו ומערבבים טוב עד המסה (כאשר הציר חם הג׳לטין נמס בקלות).
  5. מעבירים לתבנית מתאימה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות.
  6. מכינים את הבצק: בקערה מניחים קמח מלח ומערבבים בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק. מוסיפים מים חמים ומערבבים 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים, מוסיפים מים קרים וממשיכים בערבוב.
  7. מעבירים את הבצק למשטח ולשים טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שימוש.
  8. מכינים את המילוי: בקערה מניחים בשר טחון, בצל ירוק קצוץ, בצל שאלוט קצוץ, ג’ינג’ר וסויה, מוציאים את הציר מקירור וחותכים לקוביות ג’לי קטנות, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים טוב עד איחוד.
  9. מוציאים את הבצק מקירור ומקמחים, חותכים לחתיכות בצק קטנות. כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול, ממלאים במרכז במילוי בשר, את השוליים של הבצק מרטיבים מעט ומתחילים בקיפול של השוליים למרכז (ניתן לראות בסרטון) סוגרים ומניחים על חתיכת נייר אפייה כל כיסון בצק.
  10. מה שחשוב בהכנת הסופ דאמפלינג זה שהכיסונים לא ישבו הרבה זמן אחרי הקיפול, לכן תוך כדי מומלץ לאדות את הכיסונים הראשונים שהכנו ובזמן האידוי שלהם מקפלים את החדשים.
  11. מאדים את הדאמפלינגס: משתמשים בסיר אידוי, מחממים סיר עם מים ומעל מניחים את הסיר אידוי על חום בינוני, מניחים את הכיסונים וסוגרים ל10 דקות, לאחר 10 דקות פותחים ומוציאים.
  12. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים עד איחוד
  13. מגישים את הסופ דאמפלינגס בצלחת עם הרוטב, בצל ירוק ושומשום מעל. בתיאבון.
סופ דאמפלינג - כיסונים ממולאים בבשר ומרק
סופ דאמפלינג - כיסונים ממולאים בבשר ומרק. צילום: עדי מרום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    bar amos

    איפה הסרטון של הכנת הכיסון? רשום שמצורף

      Avatar
      מערכת Foody

      הוספנו כעת, תודה על עירור תשומת הלב

    Avatar
    גוני בן סימון

    במקור המנה מוכנה עם: בשר חזיר, ציר מבוסס על עור של חזיר והרוטב בכללל עשוי מחומץ אורז שחור וג׳ינג׳ר. בקיצור מתכון לא אותנטי בכלל…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גוני, האתר הוא כשר ועל כן מתכון כזה לא יהיה בו, אך כיוונו לאותנטי עם התאמה מקומית

קטגוריות