מהיר, קליל וחסכוני בקלוריות – סלט אטריות זוקיני ים תיכוני
סלט אטריות זוקיני ים תיכוני הוא בעצם גרסה נטולת רגשות אשם לסלט אטריות. מגישים עם רוטב יוגורט מפתיע וטעים. מנה דלת קלוריות שמכינים בזריזות
סלט אטריות זוקיני ים תיכוני הוא בעצם גרסה נטולת רגשות אשם לסלט אטריות. מגישים עם רוטב יוגורט מפתיע וטעים. מנה דלת קלוריות שמכינים בזריזות
- תמר שילון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 604.3 קק״לפחמימות 766.7 גרם 1533.4 גרםשומן 21.3 גרם 42.5 גרםנתרן 1940.5 מ״ג 3881.1 מ״גחלבון 12.1 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.1 גרםכולסטרול 6.8 מ״ג 13.5 מ״גסידן 196.6 מ״ג 393.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 709.6 מ״ג 1419.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות302
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 604.3 קק״לפחמימות 766.7 גרם 1533.4 גרםשומן 21.3 גרם 42.5 גרםנתרן 1940.5 מ״ג 3881.1 מ״גחלבון 12.1 גרם 24.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.1 גרםכולסטרול 6.8 מ״ג 13.5 מ״גסידן 196.6 מ״ג 393.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 709.6 מ״ג 1419.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 302 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 זוקיני ירוק בינונייםאו קישואים חתוכים לזו׳ליאנים
-
1/2 מלפפון ירוק בינוניחתוך לחצאי עיגולים
-
10 עגבניות שרי בינוניותחתוכות לרבעים
-
1/4 בצל סגול בינוניפרוס דק
-
90 גרם גבינת פטה 5%חתוכה לקוביות
-
15 זיתי קלמטה בינונייםחצויים
רוטב
-
1/4 כוס יוגורט יווני 7%
-
1 שן שוםקצוצה דק
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית רוטב סרירצ’ה
-
1/2 כפית דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בשייקר או מעבד מזון קטן טוחנים יחד יוגורט, שום, גבינת פטה, גרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית, סריאצ’ה ודבש ביחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הסלט: בקערת סלט גדולה מערבבים זוקיני, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, גבינת פטה וזיתים.
- מוסיפים שני שלישים של הרוטב יוגורט.
- מערבבים היטב ומוסיפים עוד רוטב במידת הצורך .
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בשייקר או מעבד מזון קטן טוחנים יחד יוגורט, שום, גבינת פטה, גרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית, סריאצ’ה ודבש ביחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הסלט: בקערת סלט גדולה מערבבים זוקיני, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, גבינת פטה וזיתים.
- מוסיפים שני שלישים של הרוטב יוגורט.
- מערבבים היטב ומוסיפים עוד רוטב במידת הצורך .
הערות
- ניתן להכין אטריות מקישואים באמצעות חותך ירקות ספירלי, קולפן ירקות julienne או עם מנדולינה
- אם אין את כל האופציות הנ״ל חותכים את הקישואים לחצאי עיגולים או קוביות
הערות
- ניתן להכין אטריות מקישואים באמצעות חותך ירקות ספירלי, קולפן ירקות julienne או עם מנדולינה
- אם אין את כל האופציות הנ״ל חותכים את הקישואים לחצאי עיגולים או קוביות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן