כמו ב- MKR : סלט זעלוק עם פלפלים וחצילים קלויים של רחלי קרוט

איך מכינים סלט משגע בלי טיפת שמן? רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת סלט זעלוק עם המון ירקות קלויים, שום ומיץ לימון
איך מכינים סלט משגע בלי טיפת שמן? רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת סלט זעלוק עם המון ירקות קלויים, שום ומיץ לימון
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.2 קק״ל 556.7 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 77.3 גרם
    שומן 0.6 גרם 2.5 גרם
    נתרן 404.0 מ״ג 1616.1 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 16.3 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.0 מ״ג 199.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 1062.3 מ״ג 4249.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.2 קק״ל 556.7 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 77.3 גרם
    שומן 0.6 גרם 2.5 גרם
    נתרן 404.0 מ״ג 1616.1 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 16.3 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.0 מ״ג 199.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 1062.3 מ״ג 4249.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
רחלי קרוט
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה את החצילים, הגמבה, העגבניות והפלפל צ’ילי ומתיזים תרסיס שמן. מחוררים את החצילים והגמבה בשלל מקומות עם סכין קטנה או מזלג.

    מתיזים מעט תרסיס שמן וחוסכים בקלוריות. סלט זעלוק בהכנה (צילום: רחלי קרוט)
    מתיזים מעט תרסיס שמן וחוסכים בקלוריות. סלט זעלוק בהכנה (צילום: רחלי קרוט)

  2. חותכים את ראש השום לחצי ומוסיפים גם אותו.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומוציאים כל פעם את מה שהתרכך. הראשון יהיה הצ’ילי ואחריו העגבניות, השום, החצילים והגמבה. חשוב שהירקות יקבלו מעטה שחום מאוד לפני שמוציאים.
  4. קולפים את קליפת הגמבה, החצילים, השום והעגבניות. זה בסדר אם נשאר מעט קליפה של החצילים או הגמבה, זה אפילו טעים יותר, וקוצצים גס עם סכין. אגב, אם יש לחציל הרבה גרעינים כדאי להוציא חלק מהם.
  5. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  6. מערבבים ומעבירים לקופסה. שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.

 

מתכון בשיתוף “פאם”
מתכון וצילום: רחלי קרוט


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו ב- MKR : סלט זעלוק עם פלפלים וחצילים קלויים של רחלי קרוט

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Marina Vaystikh

    שלוםרחל. בהרבה מתכונים משתמשים עם כוסברה. יש לי אלרגיה על כוסברה. האם יש אפשרות להחליף אותה או בכלל לא להשתמש?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף בפטרוזיליה או בכל עשב תיבול אחר שאוהבים כמובן

    Avatar
    רחל אורן

    בוקר טוב.נראה סלט מדליק.רק מדוע כל כך הרבה נתרן??

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רחל, זה המתכון המקורי והוא אכן מדליק! את יכולה להפחית מכמות הנתרן כראות עיניך

קטגוריות

אביזרים

טכניקות