-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.5 קק״ל 1283.8 קק״לפחמימות 7.3 גרם 58.3 גרםשומן 12.2 גרם 97.2 גרםנתרן 257.9 מ״ג 2063.2 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 46.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסידן 106.7 מ״ג 853.3 מ״גברזל 3.5 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 603.6 מ״ג 4828.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.5 קק״ל 1283.8 קק״לפחמימות 7.3 גרם 58.3 גרםשומן 12.2 גרם 97.2 גרםנתרן 257.9 מ״ג 2063.2 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 46.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסידן 106.7 מ״ג 853.3 מ״גברזל 3.5 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 603.6 מ״ג 4828.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
שי-לי ליפא עם מתכון סלט חסה מרענן, טעים ובריא. כמה מהר לוקח להכין את הסלט הזה? הכי מהר שאפשר, אין יותר מהר מזה, 5 דקות בלבד ויש לכם סלט משגע.
אז אם אתם מחפשים מתכון סלט חסה לארוחת חג, לארוחת ערב, אם אתם מחפשים מאכל מרשים להביא לארוחה שאתם מוזמנים אליה, אבל אין לכם כוח לטרוח – עצרו את החיפושים. זה סלט חסה המורכב מ-3 מרכיבים בלבד: חסה, מנגו ואגוזי מלך.
את המנגו אפשר גם להחליף בפירות אחרים, בהתאם לעונה. לדוגמה: תות שדה פרוס, אגס פרוס, תפוח עץ, נקטרינה ועוד.
מומלץ להכין את הסלט קרוב לזמן ההגשה וכמובן לתבל אותו רק לפני שמגישים אותו לשולחן, כדי שהעלים לא יראו עייפים ולשמור על הרעננות שלהם.
הסלט הזה תמיד מרשים, לא דורש השקעה והוויניגרט שלו נפלא. אם אין לכם אגוזי מלך בבית ואתם רוצים להכין אותו, אתם יכולים להשתמש גם בצנוברים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ראשי חסות ערביותאפשר גם שני סוגים שונים, מופרדים לעלים ושטופים
-
1 מנגו בינוניאו 2 נקטרינות או 12 תותים או 2 אפרסמונים
-
3/4 כוס אגוזי מלךאו שקדים או בוטנים
רוטב
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון
-
1 כפית גדושה דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הפרי לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קורעים את עלי החסה, מניחים בקערה, מפזרים קוביות פרי ואגוזים, שקדים או בוטנים.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את הפרי לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קורעים את עלי החסה, מניחים בקערה, מפזרים קוביות פרי ואגוזים, שקדים או בוטנים.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (0)
קטגוריות
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- הבית של שי-לי 1
- מנות ראשונות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים קרים
- פיקניק
- תוכניות בישול ואפייה