סלט בורגול – סלט טאבולה קלאסי
אין סלט מרענן כמו סלט בורגול כדי לקרר לכם את הקיץ! אילן פנחס מגיש את הגרסה שלו של סלט בורגול עם עדשים שחורות, מלא עשבי תיבול ורוטב לימוני
אין סלט מרענן כמו סלט בורגול כדי לקרר לכם את הקיץ! אילן פנחס מגיש את הגרסה שלו של סלט בורגול עם עדשים שחורות, מלא עשבי תיבול ורוטב לימוני
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.5 קק״ל 1547.9 קק״לפחמימות 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 18.2 גרם 145.6 גרםנתרן 1360.7 מ״ג 10885.7 מ״גחלבון 5.8 גרם 46.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.1 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 30.0 מ״גסידן 110.9 מ״ג 887.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 278.7 מ״ג 2229.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.5 קק״ל 1547.9 קק״לפחמימות 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 18.2 גרם 145.6 גרםנתרן 1360.7 מ״ג 10885.7 מ״גחלבון 5.8 גרם 46.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.1 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 30.0 מ״גסידן 110.9 מ״ג 887.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 278.7 מ״ג 2229.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
אחד הסלטים הכי מרעננים במטבח הוא סלט בורגול המוכר גם כסלט טאבולה. הפעם יש לנו סלט בורגול עם המון עשבי תיבול, עדשים שחורות, גבינת פטה ואפילו זיתים, שמספקים כיוון קצת אחר לסלט הקלאסי. אז אם בא לכם על סלט בורגול מלא בכל טוב – כדאי שתמשיכו לקרוא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 194 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בורגול עבה
-
1/2 ק"ג עדשים שחורות
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
2 מלפפונים בינוניים
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/4 צרור נענע
-
1/2 כוס שמן זיתאפשר גם פחות
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
200 גרם גבינת פטה עיזים
-
1 חופן זיתים שחוריםמגולענים
אופן הכנה
- משרים את הבורגול במים רותחים עד שהוא מתרכך. עוטפים בניילון נצמד.
- מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות, עד שהן רכות אבל לא רכות מדי.
- חותכים את המלפפונים והפלפלים לקוביות ושמים בקערה.
- קוצצים את הבצל הירוק, הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה גם את הבורגול והעדשים.
- מוסיפים את הפלפל הלבן, הפלפל השחור, המלח, שמן הזית, מיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גבינת הפטה והזיתים מעל ומגישים מיד.
אופן הכנה
- משרים את הבורגול במים רותחים עד שהוא מתרכך. עוטפים בניילון נצמד.
- מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות, עד שהן רכות אבל לא רכות מדי.
- חותכים את המלפפונים והפלפלים לקוביות ושמים בקערה.
- קוצצים את הבצל הירוק, הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה גם את הבורגול והעדשים.
- מוסיפים את הפלפל הלבן, הפלפל השחור, המלח, שמן הזית, מיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גבינת הפטה והזיתים מעל ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הסלט טאבולה נראה מושלם אני הולכת להכין תודה
תודה