סלט סלקים שרופים ברוטב ויניגרט אגוזים
סלט סלקים מושקע, בריא ודיאטטי, המשלב עלים ירוקים, ירקות וגרגירי חומוס עם סלקים צלויים וגבינה בולגרית. מתכון מושלם לאירוח חלבי
סלט סלקים מושקע, בריא ודיאטטי, המשלב עלים ירוקים, ירקות וגרגירי חומוס עם סלקים צלויים וגבינה בולגרית. מתכון מושלם לאירוח חלבי
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1008.2 קק״ל 4032.9 קק״לפחמימות 105.8 גרם 423.3 גרםשומן 43.0 גרם 171.9 גרםנתרן 1378.1 מ״ג 5512.4 מ״גחלבון 39.6 גרם 158.4 גרםסיבים תזונתיים 41.9 גרם 167.4 גרםשומן רווי 7.0 גרם 27.9 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 824.5 מ״ג 3297.8 מ״גברזל 10.9 מ״ג 43.7 מ״גאשלגן 5447.0 מ״ג 21788.1 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 21.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1008
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1008.2 קק״ל 4032.9 קק״לפחמימות 105.8 גרם 423.3 גרםשומן 43.0 גרם 171.9 גרםנתרן 1378.1 מ״ג 5512.4 מ״גחלבון 39.6 גרם 158.4 גרםסיבים תזונתיים 41.9 גרם 167.4 גרםשומן רווי 7.0 גרם 27.9 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 824.5 מ״ג 3297.8 מ״גברזל 10.9 מ״ג 43.7 מ״גאשלגן 5447.0 מ״ג 21788.1 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 21.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1008 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלקים
-
5 סלק מבושל בוואקום בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
3 כפות חומץ בלסמי
סלט
רוטב
-
6 כפות שמן זית
-
3 כפות דבש
-
3 כפות חומץ אגוזים
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 שן שום
הגשה
-
200 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- חותכים את הסלקים לפלחים. קוצצים גס את העלים הירוקים. בעזרת קולפן פורסים את הדלעת לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק, הבזיליקום והסלרי. כותשים את השום. קוצצים את אגוזי המלך. חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות על מצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את הסלקים עם שמן הזית, המים והחומץ הבלסמי, וצולים בתנור כ-30 דקות עד להשחמה חלקית.
- במחבת קטנה מחממים במשך כדקה את שמן הזית עם זרעי הכמון. מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים, מחממים דקה נוספת ומכבים את האש.
- מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב (משאירים 1-2 כפות להגשה). מפזרים מלמעלה את פלחי הסלקים, תערובת אגוזי המלך והגבינה הבולגרית, מטפטפים את שארית הרוטב ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הסלקים לפלחים. קוצצים גס את העלים הירוקים. בעזרת קולפן פורסים את הדלעת לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק, הבזיליקום והסלרי. כותשים את השום. קוצצים את אגוזי המלך. חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות על מצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את הסלקים עם שמן הזית, המים והחומץ הבלסמי, וצולים בתנור כ-30 דקות עד להשחמה חלקית.
- במחבת קטנה מחממים במשך כדקה את שמן הזית עם זרעי הכמון. מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים, מחממים דקה נוספת ומכבים את האש.
- מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב (משאירים 1-2 כפות להגשה). מפזרים מלמעלה את פלחי הסלקים, תערובת אגוזי המלך והגבינה הבולגרית, מטפטפים את שארית הרוטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
איך כוס המים הרשומה במתכון קשורה? איפה היא משתלבת?