סלט עוף ברוטב אסיאתי על מצע דפי אורז קריספיים
מתכון מנצח לסלט עוף ברוטב אסייתי גורף מחמאות. מבחר ירקות עם עוף צלוי במרינדה משגעת, בתוספת רוטב אסייתי עשיר ודפי אורז מטוגנים וקראנצ'יים
מתכון מנצח לסלט עוף ברוטב אסייתי גורף מחמאות. מבחר ירקות עם עוף צלוי במרינדה משגעת, בתוספת רוטב אסייתי עשיר ודפי אורז מטוגנים וקראנצ'יים
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.6 קק״ל 3741.8 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.4 גרםשומן 44.7 גרם 268.4 גרםנתרן 151.7 מ״ג 910.2 מ״גחלבון 48.3 גרם 289.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.7 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 85.5 מ״ג 513.1 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 274.1 מ״ג 1644.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות624
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.6 קק״ל 3741.8 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.4 גרםשומן 44.7 גרם 268.4 גרםנתרן 151.7 מ״ג 910.2 מ״גחלבון 48.3 גרם 289.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.7 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 85.5 מ״ג 513.1 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 274.1 מ״ג 1644.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״גסגור
הסלט הזה מפוצץ בירוקים בריאים וטעימים ופרוסות חזה עוף מתובלות ואפויות. הוא פתרון מהיר ודל קלוריות לארוחת צהרים משותפת, או ארוחת ערב לכל המשפחה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 624 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 חזה עוף שלם בינונייםאו פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
מרינדה
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
1/2 בצל בינונימגורר
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ
-
מזרח מערב
סלט
רוטב
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחוןאו שבבי צ'ילי יבש לפי טעמכם
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף במשך 60 דקות.
- מפעילים את התנור לחום של 250 מעלות.
- מניחים את העוף בתבנית לתנור וצולים במצב גריל במשך 20-15 דקות, עד שהוא שחום בחוץ ועסיסי בפנים.
- מצננים את העוף ופורסים אותו לפרוסות.
- בקערה גדולה מניחים את פרוסות העוף ומוסיפים את כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל מערבבים היטב.
- מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.
- קורעים את דף האורז לחתיכות גדולות.
- מטגנים כל קרע בנפרד בשמן חם מאוד במשך 2-3 שניות בלבד, הוא יתנפח ומיד מוציאים אותו החוצה.
- ממשיכים כך עם כל הקרעים. כל קרע בנפרד.
- מניחים את פריכיות האורז התפוחות בקערה שטוחה.
- מניחים מעל את הסלט המתובל.
- מקשטים בשומשום לבן ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף במשך 60 דקות.
- מפעילים את התנור לחום של 250 מעלות.
- מניחים את העוף בתבנית לתנור וצולים במצב גריל במשך 20-15 דקות, עד שהוא שחום בחוץ ועסיסי בפנים.
- מצננים את העוף ופורסים אותו לפרוסות.
- בקערה גדולה מניחים את פרוסות העוף ומוסיפים את כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל מערבבים היטב.
- מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.
- קורעים את דף האורז לחתיכות גדולות.
- מטגנים כל קרע בנפרד בשמן חם מאוד במשך 2-3 שניות בלבד, הוא יתנפח ומיד מוציאים אותו החוצה.
- ממשיכים כך עם כל הקרעים. כל קרע בנפרד.
- מניחים את פריכיות האורז התפוחות בקערה שטוחה.
- מניחים מעל את הסלט המתובל.
- מקשטים בשומשום לבן ומגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
חסה באה טוב פה? גם ירקות לא ירוקים יבואו טוב?
היי אלונה, אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים