שמישהו יביא סומבררו! סלט עוף מקסיקני משגע
איך מכינים ארוחת צהריים בריאה וטעימה בקלי קלות? אילן פנחס עם מתכון מושלם של סלט עוף מקסיקני עם אבוקדו, איולי צ'יפוטלה והמון ירקות
איך מכינים ארוחת צהריים בריאה וטעימה בקלי קלות? אילן פנחס עם מתכון מושלם של סלט עוף מקסיקני עם אבוקדו, איולי צ'יפוטלה והמון ירקות
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1206.1 קק״ל 4824.2 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.5 גרםשומן 91.3 גרם 365.1 גרםנתרן 2021.8 מ״ג 8087.2 מ״גחלבון 22.0 גרם 87.9 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 61.0 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרםכולסטרול 60.2 מ״ג 240.6 מ״גסידן 147.5 מ״ג 589.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1132.2 מ״ג 4528.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים32
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1206
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1206.1 קק״ל 4824.2 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.5 גרםשומן 91.3 גרם 365.1 גרםנתרן 2021.8 מ״ג 8087.2 מ״גחלבון 22.0 גרם 87.9 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 61.0 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרםכולסטרול 60.2 מ״ג 240.6 מ״גסידן 147.5 מ״ג 589.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1132.2 מ״ג 4528.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 32 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1206 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גוואקמולי
-
2 אבוקדו בינוניים
-
1 כף חלפיניו ירוק כבושמזרח מערב
-
1 כף כוסברהקצוצה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
סלט
-
150 גרם חסות אייסברג
-
1 עגבנייה בינונית
-
5 עגבניות שרי קטנות
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1 פלפלים קלויים בינוני
ויניגרט
-
2 כפות סוכר לבן
-
3 כפות חרדל דיז’ון
-
1 כפית חומץ 5%
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
100 מ"ל שמן קנולה
-
1 שן שום
-
1 כף מים
-
1 כפית מלח דק
איולי צ'יפוטלה
נאצ'וס
-
1/2 חבילה טורטייה גדולהמזרח מערב
-
לטיגון
עוף
-
200 גרם פילה עוף
-
1 כף תבלין פילדלפיה
-
1 כף שמן קנולה
קישוט
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים לקערה.
- מכינים את הירקות לסלט: קורעים בידיים את עלי החסה ושמים בקערה.
- חותכים גס את העגבניות, חוצים את עגבניות השרי וחותכים את הפלפל הקלוי לפרוסות.
- חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות.
- מכינים את הוויניגרט: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
- מכינים איולי צ’יפוטלה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון מלבד המיונז וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- מכינים את הנאצ’וס: חותכים כל טורטיה ל-4 רבעים ומטגנים בשמן רותח עד שהטורטיה מזהיבה. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את העוף: מערבבים את נתחי העוף עם תבלין הפילדלפיה והשמן.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים. שומרים בצד.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את הירקות עם רוטב הוויניגרט ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל את הנאצ’וס, גוואקמולי, נתחי עוף ומקשטים בבצל ירוק. מגישים עם קערית איולי צ’יפוטלה.
אופן הכנה
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים לקערה.
- מכינים את הירקות לסלט: קורעים בידיים את עלי החסה ושמים בקערה.
- חותכים גס את העגבניות, חוצים את עגבניות השרי וחותכים את הפלפל הקלוי לפרוסות.
- חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות.
- מכינים את הוויניגרט: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
- מכינים איולי צ’יפוטלה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון מלבד המיונז וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- מכינים את הנאצ’וס: חותכים כל טורטיה ל-4 רבעים ומטגנים בשמן רותח עד שהטורטיה מזהיבה. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את העוף: מערבבים את נתחי העוף עם תבלין הפילדלפיה והשמן.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים. שומרים בצד.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את הירקות עם רוטב הוויניגרט ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל את הנאצ’וס, גוואקמולי, נתחי עוף ומקשטים בבצל ירוק. מגישים עם קערית איולי צ’יפוטלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן