סלט קינואה מקסיקני עם פיצוחים וירקות ברוטב מטריף

מירי כהן מגישה לכם סלט מיוחד עם הפתעות טעימות וקראנצ'יות היישר ממקסיקו - סלט קינואה עם מלא פיצוחים ותבלינים ברוטב מטריף שיגרום לכם להתאהב.
מירי כהן מגישה לכם סלט מיוחד עם הפתעות טעימות וקראנצ'יות היישר ממקסיקו - סלט קינואה עם מלא פיצוחים ותבלינים ברוטב מטריף שיגרום לכם להתאהב.
  • מירי כהן
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    935
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 934.6 קק״ל 3738.6 קק״ל
    פחמימות 50.3 גרם 201.4 גרם
    שומן 71.6 גרם 286.3 גרם
    נתרן 2036.0 מ״ג 8144.2 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 107.2 גרם
    סיבים תזונתיים 16.3 גרם 65.1 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 186.7 מ״ג 746.8 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 1276.8 מ״ג 5107.4 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 25.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    935
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 934.6 קק״ל 3738.6 קק״ל
    פחמימות 50.3 גרם 201.4 גרם
    שומן 71.6 גרם 286.3 גרם
    נתרן 2036.0 מ״ג 8144.2 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 107.2 גרם
    סיבים תזונתיים 16.3 גרם 65.1 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 186.7 מ״ג 746.8 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 1276.8 מ״ג 5107.4 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 25.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
מירי כהן
X

18 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את התערובת לסלט: מחממים מחבת עם השמן המים, המלח, הזעתר והצ’ילי.
  2. כשהכל נמס מכניסים את כל הגרעינים והאגוזים ומערבבים.
  3. מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. משטחים את התערובת באופן שווה ואופים בתנוך במשך 20 דקות.
  5. מכינים את הקינואה: בסיר עמוק שמים מים רותחים ומוזגים עליהם את הקינואה.
  6. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות.
  7. מצננים את הקינואה בתוך מסננת כדי למנוע המשך בישול.
  8. מחלקים את הקינואה לשני חלקים ומעבירים לשקיות זיפר. מאחסנים בקירור עד להגשה.
  9. בקערית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  10. בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ואת שקית קינואה.
  11. מוזגים את הרוטב ואת התערובת לסלט ומערבבים.
  12. מגישים עם קערת טחינה קטנה ליד.

טיפ: מומלץ להכין מראש כמות קינואה ולאחסן בקירור בשקיות זיפר נוחות לשליפה להכנת סלט מהיר.

סלט קינואה
סלט קינואה מקסיקני. צילום: מירי כהן

 

 

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט קינואה מקסיקני עם פיצוחים וירקות ברוטב מטריף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות