-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 523.6 קק״ל 2094.6 קק״לפחמימות 45.5 גרם 182.2 גרםסוכר 23.0 גרם 92.2 גרםשומן 26.1 גרם 104.3 גרםנתרן 1183.5 מ״ג 4733.9 מ״גחלבון 21.4 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.2 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסידן 187.8 מ״ג 751.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 1469.8 מ״ג 5879.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות524
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 523.6 קק״ל 2094.6 קק״לפחמימות 45.5 גרם 182.2 גרםסוכר 23.0 גרם 92.2 גרםשומן 26.1 גרם 104.3 גרםנתרן 1183.5 מ״ג 4733.9 מ״גחלבון 21.4 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.2 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסידן 187.8 מ״ג 751.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 1469.8 מ״ג 5879.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 524 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס קינואה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
ירקות
-
2 גזרים בינוניים
-
1/3 כרוב לבן בינוני
-
1/3 כרוב סגול בינוני
-
3/4 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/2 כרובית גדולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
-
1/2 צרור נענע
-
1/2 כוסברה
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 חבילה גבינת בייבי מוצרלה
רוטב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקלחצו על שם המוצר לרכישה
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומצננים.
- בזמן שהקינואה מתקררת חותכים את הגזרים, הכרוב הסגול והכרוב הלבן לקוביות קטנות מאוד. קוצץ ירקות כזה יעזור לכם מאוד.
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתיזים תרסיס שמן, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 30 דקות.
- קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד.
- במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה. מצננים.
- מרכיבים את הסלט: שמים בקערה ענקית את כל המצרכים ומערבבים בעדינות.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב בכוס ומזלפים על הסלט. מערבבים, מפזרים מעל כדורי בייבי מוצרלה ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומצננים.
- בזמן שהקינואה מתקררת חותכים את הגזרים, הכרוב הסגול והכרוב הלבן לקוביות קטנות מאוד. קוצץ ירקות כזה יעזור לכם מאוד.
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתיזים תרסיס שמן, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 30 דקות.
- קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד.
- במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה. מצננים.
- מרכיבים את הסלט: שמים בקערה ענקית את כל המצרכים ומערבבים בעדינות.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב בכוס ומזלפים על הסלט. מערבבים, מפזרים מעל כדורי בייבי מוצרלה ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
- חשוב מאוד לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואחידות אחרת יצא לכם ביס עם יותר מדי גזר או כזה שלא יכלול את כל הירקות ואז לא יהיה כיף בפה
- במקום כרובית (או בנוסף) אפשר לשים קוביות בטטה רכות או קוביות קישואים או קוביות דלורית
- במקום אחד הירקות הקשים (או בנוסף) אפשר לשים פולי אדממה. ללא התרמיל כמובן
הערות
- חשוב מאוד לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואחידות אחרת יצא לכם ביס עם יותר מדי גזר או כזה שלא יכלול את כל הירקות ואז לא יהיה כיף בפה
- במקום כרובית (או בנוסף) אפשר לשים קוביות בטטה רכות או קוביות קישואים או קוביות דלורית
- במקום אחד הירקות הקשים (או בנוסף) אפשר לשים פולי אדממה. ללא התרמיל כמובן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
טעים ברמות מאמצת את המתכון
המלצה-להגיש את הסלט אחרי קירור
תודה רבה על הטיפ (:
אין כמו סלט בריאות לארוחה