10 דקות הכנה ו… סלט תפוחי אדמה ובצל סגול שיגמר לפני שתשימו על השולחן
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 610.9 קק״ל 2443.6 קק״לפחמימות 108.1 גרם 432.4 גרםשומן 8.8 גרם 35.1 גרםנתרן 3124.3 מ״ג 12497.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.3 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״גסידן 22.1 מ״ג 88.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 320.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות611
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 610.9 קק״ל 2443.6 קק״לפחמימות 108.1 גרם 432.4 גרםשומן 8.8 גרם 35.1 גרםנתרן 3124.3 מ״ג 12497.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.3 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״גסידן 22.1 מ״ג 88.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 320.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
סלט תפוחי אדמה הוא אחד הסלטים הכי מושלמים שיש. זה סלט שמתאים כמעט לכל ארוחה וליד כל מנה. הוא הולך נהדר עם בשר, דגים, עם מנות צמחוניות, חלביות, על שולחן סלטים, בפיקניקים, שולחן חג ועוד.
מדובר באחת המנות הראשונות הכי בסיסיות שיש, כמעט לכל עדה או מדינה גם יש איזו גרסה משלה למנה הזו, עם טוויסט קטן. הצרפתים מוסיפים לו סלרי ובצל שעובר תהליך החמצה, את הרוטב הם מכינים עם יוגורט וחרדל גרגרים. הטוניסאים לקחו סלט תפוחי אדמה והפכו אותו לחצי ארוחה, הם הוסיפו לו טונה, ביצה קשה ועגבנייה. הרוסים מכניסים לתוכו את כל מה שיש להם במקרר בערך: אפונה, גזרים, ביצים קשות, בצל, סלרי, חזה עוף ועוד מרכיבים – וזה יוצא מדהים.
אז כאן יש לנו מתכון לסלט תפוחי אדמה פשוט, מהיר ומעולה, שתאכלו לשדרג אותו גם עם כמה תוספות מעניינות.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 611 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
7 תפוחי אדמה גדולים
-
2 ליטר מים
-
1 כף מלח דק
-
1/2 בצל סגול בינוני
רוטב
-
2 כפות מיונזאפשר גם מיונז לייט
-
1/2 כף חרדל דיז’וןחלק
-
1/4 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
-
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
-
1/4 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
תוספות (לא חובה)
-
2 ביצים קשות Lחתוכות גס
-
4 מלפפונים חמוצים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
1 חופן פטרוזיליהעלים בלבד
אופן הכנה
- מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (לרמת “אל-דנטה” כלומר לא רך מדי שלא יתפרקו). מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומקררים לטמפ’ החדר.
- חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל שאוהבים (אפשר גם “לפרק” בידיים). קוצצים גס את הבצל ומעבירים לקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם החרדל, הלימון, החומץ, המים והמלח לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוזגים את הרוטב על תפוחי האדמה והבצל שבקערה ומערבבים. מקררים ומתאפקים עד מחר (הטעם משתפר אחרי שתפוחי האדמה ספגו כמה שעות את טעמי הרוטב).
אופן הכנה
- מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (לרמת “אל-דנטה” כלומר לא רך מדי שלא יתפרקו). מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומקררים לטמפ’ החדר.
- חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל שאוהבים (אפשר גם “לפרק” בידיים). קוצצים גס את הבצל ומעבירים לקערה.
- מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם החרדל, הלימון, החומץ, המים והמלח לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוזגים את הרוטב על תפוחי האדמה והבצל שבקערה ומערבבים. מקררים ומתאפקים עד מחר (הטעם משתפר אחרי שתפוחי האדמה ספגו כמה שעות את טעמי הרוטב).
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מעולה,,,שמתי על התפא.והבצל. מיץ מלפפונים בחומץ,,,,,פלפל שחור וצ’ילי גרוס,,,,,
הוספתי גם פלפל שחור. מצוין