-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7764.7 קק״ל 7764.7 קק״לפחמימות 779.9 גרם 779.9 גרםשומן 466.1 גרם 466.1 גרםנתרן 1182.9 מ״ג 1182.9 מ״גחלבון 176.6 גרם 176.6 גרםסיבים תזונתיים 87.6 גרם 87.6 גרםשומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסידן 1016.4 מ״ג 1016.4 מ״גברזל 66.2 מ״ג 66.2 מ״גאשלגן 8046.9 מ״ג 8046.9 מ״גאבץ 32.0 מ״ג 32.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות7765
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7764.7 קק״ל 7764.7 קק״לפחמימות 779.9 גרם 779.9 גרםשומן 466.1 גרם 466.1 גרםנתרן 1182.9 מ״ג 1182.9 מ״גחלבון 176.6 גרם 176.6 גרםסיבים תזונתיים 87.6 גרם 87.6 גרםשומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסידן 1016.4 מ״ג 1016.4 מ״גברזל 66.2 מ״ג 66.2 מ״גאשלגן 8046.9 מ״ג 8046.9 מ״גאבץ 32.0 מ״ג 32.0 מ״גסגור
מחפשים עוגת שוקולד טבעונית שעדיין תפנק? הגעתם למקום הנכון! עוגה חגיגית ונהדרת בטעם שוקולדי עמוק שאין מי שלא ישמח לקבל.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 7765 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
180מ"ל או 3/4 כוס שמן קנולה
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפות חומץ 5%
-
1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
-
100 גרם אבקת קקאו
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 שקית אבקת אפייה
קרם
-
680גרם או 2 חבילות טופו משי (סילקן) רך
-
400 גרם שוקולד מרירמומס
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבניות בנייר אפייה ומתיזים מתרסיס השמן.
- מכינים את העוגה: שמים בקערת ערבוב גדולה את קרם הקוקוס, חלב הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
- מנפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך שתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס”מ ואופים בין 50 דקות לשעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. אם יש רק תבנית אחת, אפשר לאפות בשני סיבובים או לאפות עוגה אחת ולחצות אותה לרוחבה כשהיא קרה. ככל שהעוגה גבוהה יותר, כך ייקח לה יותר זמן להיאפות. העוגות יתפחו, יסדקו קלות בחלקן העליון, והקיסם שננעץ במרכזה צריך לצאת יבש.
- מצננים את העוגות תחילה בתוך התבנית ולאחר מכך מחוצה לה.
- מכינים את הקרם: מניחים בקערת מעבד מזון את הטופו והשוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי. אם רוצים קרם מתוק יותר, מוסיפים מייפל טבעי לפי הטעם. מעבירים ל-15 דקות למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את השכבה התחתונה.
- מורחים בנדיבות חצי מכמות הקרם על העוגה.
- מניחים מעל את השכבה השנייה ומורחים את שארית הקרם. מיישרים בעזרת פלטה, מקשטים בתותים טריים וסוכריות צבעוניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבניות בנייר אפייה ומתיזים מתרסיס השמן.
- מכינים את העוגה: שמים בקערת ערבוב גדולה את קרם הקוקוס, חלב הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
- מנפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך שתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס”מ ואופים בין 50 דקות לשעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. אם יש רק תבנית אחת, אפשר לאפות בשני סיבובים או לאפות עוגה אחת ולחצות אותה לרוחבה כשהיא קרה. ככל שהעוגה גבוהה יותר, כך ייקח לה יותר זמן להיאפות. העוגות יתפחו, יסדקו קלות בחלקן העליון, והקיסם שננעץ במרכזה צריך לצאת יבש.
- מצננים את העוגות תחילה בתוך התבנית ולאחר מכך מחוצה לה.
- מכינים את הקרם: מניחים בקערת מעבד מזון את הטופו והשוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי. אם רוצים קרם מתוק יותר, מוסיפים מייפל טבעי לפי הטעם. מעבירים ל-15 דקות למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את השכבה התחתונה.
- מורחים בנדיבות חצי מכמות הקרם על העוגה.
- מניחים מעל את השכבה השנייה ומורחים את שארית הקרם. מיישרים בעזרת פלטה, מקשטים בתותים טריים וסוכריות צבעוניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (31)
באיזה קמח אפשר להמיר כדי שיהיה כשר לפסח?
היי אדוה, עדיף לקחת מתכון ייעודי לפסח, כמו המתכון המצוין הזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%9d-%d7%9c%d7%99%d7%91%d7%a8%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%aa%d7%90%d7%a8%d7%97%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c/?referer=79614
או הבראוניז האלה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%91%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%96-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%95%d7%a4%d7%98%d7%9c-%d7%9b%d7%a9%d7%a8-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97-%d7%a9%d7%9c-%d7%a8%d7%95%d7%9f-%d7%99%d7%95%d7%97/?referer=79614
האם את התנור מפעילים על טורבו או על אפייה רגילה?
אפייה רגילה, חום עליון תחתון
תוכלו לרשום לי את המתכון המדויק לתבנית 30*40 או A3 (עוגת גן) בבקשה? הסתבכתי עם האחוזים ולא הבנתי מה להכפיל ומה לא ובכמה ?
היי בתאל, תכפילי את הכמויות פי 3