עוגת מוס עם קצפת של מילקי
- ענבל לביא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4941.8 קק״ל 4941.8 קק״לפחמימות 476.0 גרם 476.0 גרםשומן 309.6 גרם 309.6 גרםנתרן 1194.8 מ״ג 1194.8 מ״גחלבון 59.8 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 30.6 גרם 30.6 גרםשומן רווי 102.4 גרם 102.4 גרםכולסטרול 450.0 מ״ג 450.0 מ״גסידן 403.0 מ״ג 403.0 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2253.8 מ״ג 2253.8 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 13 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4942
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4941.8 קק״ל 4941.8 קק״לפחמימות 476.0 גרם 476.0 גרםשומן 309.6 גרם 309.6 גרםנתרן 1194.8 מ״ג 1194.8 מ״גחלבון 59.8 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 30.6 גרם 30.6 גרםשומן רווי 102.4 גרם 102.4 גרםכולסטרול 450.0 מ״ג 450.0 מ״גסידן 403.0 מ״ג 403.0 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2253.8 מ״ג 2253.8 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4942 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד חלב
-
1ליטר או 4 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/4 כפית מלח דק
-
200 גרם וופלים בטעם וניל
-
40 גרם חמאה
-
500 מ"ל הקצפת של מילקי
אופן הכנה
- ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני השוקולדים עם כוס וחצי (360 מ”ל) מכמות השמנת להקצפה והמלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות.
- ממיסים את החמאה.
- טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לפירורים לחים, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס”מ.
- מקציפים קצרות את קרם השוקולד הקר במערבל חשמלי לריכוך, מוסיפים בהדרגה את יתרת השמנת תוך כדי הקצפה ומקציפים היטב לקרם יציב ככל הניתן. משטחים את הקרם על התחתית ומקפיאים למשך הלילה.
- לציפוי קצפת: מקציפים במערבל חשמלי את הקצפת של מילקי לקצפת יציבה אך רכה ועורמים אותה על העוגה בתלולית גדולה.
- מפשירים את העוגה כמה שעות במקרר, אם רוצים מפזרים שברי שוקולד לעיטור לפני ההגשה.
- מגישים בכלי הגשה יפה.
מתכון בשיתוף שטראוס
מתכון וצילום: ענבל לביא
אופן הכנה
- ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני השוקולדים עם כוס וחצי (360 מ”ל) מכמות השמנת להקצפה והמלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות.
- ממיסים את החמאה.
- טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לפירורים לחים, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס”מ.
- מקציפים קצרות את קרם השוקולד הקר במערבל חשמלי לריכוך, מוסיפים בהדרגה את יתרת השמנת תוך כדי הקצפה ומקציפים היטב לקרם יציב ככל הניתן. משטחים את הקרם על התחתית ומקפיאים למשך הלילה.
- לציפוי קצפת: מקציפים במערבל חשמלי את הקצפת של מילקי לקצפת יציבה אך רכה ועורמים אותה על העוגה בתלולית גדולה.
- מפשירים את העוגה כמה שעות במקרר, אם רוצים מפזרים שברי שוקולד לעיטור לפני ההגשה.
- מגישים בכלי הגשה יפה.
מתכון בשיתוף שטראוס
מתכון וצילום: ענבל לביא
הערות
- מומלץ להשתמש בוופלים מסוג שחור לבן בטעם וניל צרפתי
הערות
- מומלץ להשתמש בוופלים מסוג שחור לבן בטעם וניל צרפתי
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
היי אם אין לי את הקצפת של מיקי ( גרה בחו״ל) האם עד מתכון שאפשר להכין?
אפשר להכין את המתכון עם כל שמנת מתוקה להקצפה. בהצלחה!
שלום רב, כדאי להוסיף את החמאה ואת השוקולד המומס (חבילה של 100 גרם שוקולד) לעוגיות במעבד המזון. את השוקולד יש להמיס בבן מארי או במיקרו בפולסים בזהירות (תוך כדי ערבוב בכדי שהשוקולד לא יישרף). ניתן גם להוסיף אבקת קקאו איכותית (כחצי כוס). רצוי לא להוסיף עוד נוזלים (כמו שמנת או חלב) בכדי לשמור על פריכות הקלתית.