עוגת מוס ריבת חלב שקוצרת מחמאות
רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
- רות אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 448.2 קק״ל 3585.5 קק״לפחמימות 18.7 גרם 149.3 גרםשומן 39.5 גרם 316.0 גרםנתרן 33.0 מ״ג 263.6 מ״גחלבון 3.8 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 24.3 גרם 194.1 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 47.5 מ״גסידן 55.7 מ״ג 445.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 108.7 מ״ג 869.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות448
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 448.2 קק״ל 3585.5 קק״לפחמימות 18.7 גרם 149.3 גרםשומן 39.5 גרם 316.0 גרםנתרן 33.0 מ״ג 263.6 מ״גחלבון 3.8 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 24.3 גרם 194.1 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 47.5 מ״גסידן 55.7 מ״ג 445.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 108.7 מ״ג 869.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
את העוגה הזו הגיתי כשנזכרתי ברגע האחרון שהבטחתי להביא עוגה חגיגית לארוחת ערב. חיפשתי דרך להכין קינוח מרשים ומהיר הכנה וכך נולדה עוגת מוס ריבת החלב. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שחזרתי להכין אותה שוב ושוב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 448 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 חבילה פתי בר וניל
-
2 כפות קפה נמס
-
2 כוסות מים רותחים
מוס
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות ריבת חלב
קישוט
-
30 גרם שוקולד מריר
-
1 חופן שבבי קוקוס
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
- מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
- מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
- יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
- מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
- יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
- מקשטים בזילוף (בדקו את ערכת הזילוף הזאת) מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
- מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
- מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
- מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
- יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
- מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
- יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
- מקשטים בזילוף (בדקו את ערכת הזילוף הזאת) מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
- מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.
הערות
- אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה
הערות
- אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
ואו מטורףףףףףףףףףףףףף
היי אפשר להכין עם קצפת במקום שמנת?
היי תהילה, אפשר, אבל יצא מעט שונה מבמתכון.
העוגה ממש טעימה, לא כבדה ונורא קלילה. ממליצה ממש, הכנתי וכל המשפחה אהבה??
תודה על השיתוף!! 🙂