עוגת מוס שוקולד דובאי
עוגת מוס שוקולד בסגנון שוקולד דובאי ששבר את הרשת! רומנטית, יפהפייה והכי חשוב - טעימה בטירוף. שכבות של קדאיף ופיסטוק, מוס שוקולד אוורירי וגנאש
עוגת מוס שוקולד בסגנון שוקולד דובאי ששבר את הרשת! רומנטית, יפהפייה והכי חשוב - טעימה בטירוף. שכבות של קדאיף ופיסטוק, מוס שוקולד אוורירי וגנאש
- ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5624.8 קק״ל 5624.8 קק״לפחמימות 456.0 גרם 456.0 גרםשומן 368.8 גרם 368.8 גרםנתרן 830.3 מ״ג 830.3 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 37.1 גרם 37.1 גרםשומן רווי 220.9 גרם 220.9 גרםכולסטרול 109.5 מ״ג 109.5 מ״גסידן 720.1 מ״ג 720.1 מ״גברזל 28.2 מ״ג 28.2 מ״גאשלגן 2981.6 מ״ג 2981.6 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות5625
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5624.8 קק״ל 5624.8 קק״לפחמימות 456.0 גרם 456.0 גרםשומן 368.8 גרם 368.8 גרםנתרן 830.3 מ״ג 830.3 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 37.1 גרם 37.1 גרםשומן רווי 220.9 גרם 220.9 גרםכולסטרול 109.5 מ״ג 109.5 מ״גסידן 720.1 מ״ג 720.1 מ״גברזל 28.2 מ״ג 28.2 מ״גאשלגן 2981.6 מ״ג 2981.6 מ״גאבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 5625 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
250 גרם שערות קדאיף
-
40 גרם חמאה
-
1 כוס מחית פיסטוק לא ממותקת
-
2 כפות גדושות אבקת סוכר
מוס שוקולד
-
250 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%להמסת השוקולד
-
2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 32%להקצפה
גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם שוקולד חלב
-
1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
הגשה
-
1 כפית אבקת קקאו
-
1/4 כוס פיסטוקים קלופים קלוייםטחונים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במחבת גדולה או סוטאז’ ממיסים את החמאה, מפוררים ומוסיפים את שערות הקדאיף וקולים אותן עד שהן מזהיבות.
- מעבירים לקערה את השערות ומוסיפים את מחית הפיסטוק ואבקת הסוכר. מערבבים לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית קוטר 25 ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המוס.
- מכינים את המוס: מניחים בקערה את השוקולד המריר. מרתיחים את חצי כוס השמנת להקצפה ויוצקים על השוקולד, מחכים כמה דקות ומערבבים. אם השוקולד לא נמס לגמרי, ממיסים במיקרוגל כמה שניות בפולסים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. מצננים.
- במיקסר, מקציפים את שתי כוסות השמנת - לא להקציף יותר מדי, הקצף אמור להיות רך אבל יציב.
- מקפלים בעדינות את השוקולד המומס ויוצקים על שכבת הקדאיף. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
- מכינים את ציפוי הגנאש: בקערה, מחממים יחד את השמנת והשוקולד לציפוי עד לקבלת גנאש חלק, יוצקים על המוס ומיישרים בעדינות. מומלץ להעביר את העוגה לפריזר כ 45 דקות לפני הציפוי - כשהעוגה מעט קפואה, יותר קל למרוח את הציפוי. מעבירים למקרר לעוד שעה אחרי שמצפים בגנאש.
- זורים מעט אבקת קקאו ופיסטוקים טחונים ומגישים.
- שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במחבת גדולה או סוטאז’ ממיסים את החמאה, מפוררים ומוסיפים את שערות הקדאיף וקולים אותן עד שהן מזהיבות.
- מעבירים לקערה את השערות ומוסיפים את מחית הפיסטוק ואבקת הסוכר. מערבבים לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית קוטר 25 ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המוס.
- מכינים את המוס: מניחים בקערה את השוקולד המריר. מרתיחים את חצי כוס השמנת להקצפה ויוצקים על השוקולד, מחכים כמה דקות ומערבבים. אם השוקולד לא נמס לגמרי, ממיסים במיקרוגל כמה שניות בפולסים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. מצננים.
- במיקסר, מקציפים את שתי כוסות השמנת - לא להקציף יותר מדי, הקצף אמור להיות רך אבל יציב.
- מקפלים בעדינות את השוקולד המומס ויוצקים על שכבת הקדאיף. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
- מכינים את ציפוי הגנאש: בקערה, מחממים יחד את השמנת והשוקולד לציפוי עד לקבלת גנאש חלק, יוצקים על המוס ומיישרים בעדינות. מומלץ להעביר את העוגה לפריזר כ 45 דקות לפני הציפוי - כשהעוגה מעט קפואה, יותר קל למרוח את הציפוי. מעבירים למקרר לעוד שעה אחרי שמצפים בגנאש.
- זורים מעט אבקת קקאו ופיסטוקים טחונים ומגישים.
- שומרים במקרר.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן