-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.8 קק״ל 5908.1 קק״לפחמימות 54.8 גרם 547.5 גרםשומן 31.5 גרם 314.5 גרםנתרן 841.1 מ״ג 8410.9 מ״גחלבון 23.6 גרם 236.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.5 גרםשומן רווי 11.8 גרם 117.6 גרםכולסטרול 279.1 מ״ג 2790.7 מ״גסידן 161.4 מ״ג 1614.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 310.2 מ״ג 3101.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 16.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות591
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.8 קק״ל 5908.1 קק״לפחמימות 54.8 גרם 547.5 גרםשומן 31.5 גרם 314.5 גרםנתרן 841.1 מ״ג 8410.9 מ״גחלבון 23.6 גרם 236.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.5 גרםשומן רווי 11.8 גרם 117.6 גרםכולסטרול 279.1 מ״ג 2790.7 מ״גסידן 161.4 מ״ג 1614.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 310.2 מ״ג 3101.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 16.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 591 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
רינג 20 ס"מ
קרפים
מילוי
-
5 אבוקדו של גליל בינונייםרכים
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
250 גרם גבינה בולגריתמעודנת, או פטה
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 שן שוםכתושה
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
קישוט
-
2 אבוקדו של גליל בינונייםחתוכים לפרוסות
-
1 כף מיץ לימון
-
חופן גבינה בולגריתקוביות, או פטה קוביות
-
טיפה שומשום שחור
-
טיפה פלפל צ’ילי אדוםחתוך דק, לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הקרפים: מערבבים בקערה רחבה את הביצים, הסוכר, השמן והמלח.
- מוסיפים את הקמח ואת המים ומערבבים יחד ליצירת תערובת די סמיכה.
- מתחילים להוסיף בהדרגה את כל החלב ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. ניתן לסנן את הבלילה בתום הערבוב.
- מטגנים את הקרפים להזהבה משני הצדדים במחבת קרפים או במחבת רגילה משומנת מעט.
- אחרי הטיגון עורמים אותם אחד מעל השני על מנת שהלחות תרכך אותם.
- לאחר שהקרפים התקררו קורצים אותם לעיגולים בגודל אחיד בעזרת רינג בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי יחד במיקסר, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה: מניחים את הרינג על צלחת הגשה.
- מניחים בתוך הריננג את הקרפ הראשון ומעליו מורחים כף מהמילוי.
- מניחים קרפ נוסף ומילוי נוסף, וממשיכים כך עד שמסיימים את כל המילוי ואת כל הקרפים (20 שכבות לפחות).
- מעבירים את עוגת הקרפים לקירור במשך 60 דקות.
- לאחר הקירור מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו, מוזגים עליהן מעט לימון כדי שלא ישחירו ומקשטים בקוביות גבינה בולגרית, שומשום שחור וצ’ילי.
אופן הכנה
- מכינים את הקרפים: מערבבים בקערה רחבה את הביצים, הסוכר, השמן והמלח.
- מוסיפים את הקמח ואת המים ומערבבים יחד ליצירת תערובת די סמיכה.
- מתחילים להוסיף בהדרגה את כל החלב ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. ניתן לסנן את הבלילה בתום הערבוב.
- מטגנים את הקרפים להזהבה משני הצדדים במחבת קרפים או במחבת רגילה משומנת מעט.
- אחרי הטיגון עורמים אותם אחד מעל השני על מנת שהלחות תרכך אותם.
- לאחר שהקרפים התקררו קורצים אותם לעיגולים בגודל אחיד בעזרת רינג בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי יחד במיקסר, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה: מניחים את הרינג על צלחת הגשה.
- מניחים בתוך הריננג את הקרפ הראשון ומעליו מורחים כף מהמילוי.
- מניחים קרפ נוסף ומילוי נוסף, וממשיכים כך עד שמסיימים את כל המילוי ואת כל הקרפים (20 שכבות לפחות).
- מעבירים את עוגת הקרפים לקירור במשך 60 דקות.
- לאחר הקירור מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו, מוזגים עליהן מעט לימון כדי שלא ישחירו ומקשטים בקוביות גבינה בולגרית, שומשום שחור וצ’ילי.
הערות
- מומלץ לאכול את העוגה הזו ביום הכנתה, אחרת האבוקדו משחיר. ניתן למלא את העוגה גם במלית מתוקה. ניתן לאכול את הקרפים כקרפים שלמים כשמניחים את המתבלים לידם. ניתן להוסיף למלית האבוקדו גם ביצה קשה מגורדת.
הערות
- מומלץ לאכול את העוגה הזו ביום הכנתה, אחרת האבוקדו משחיר. ניתן למלא את העוגה גם במלית מתוקה. ניתן לאכול את הקרפים כקרפים שלמים כשמניחים את המתבלים לידם. ניתן להוסיף למלית האבוקדו גם ביצה קשה מגורדת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן