עוגת שחמט של קרין גורן
קרין גורן אופה עוגת שחמט בעיצוב נוסטלגי בטעם שוקולד ווניל. סוד העוגה המרשימה מתגלה כאשר חותכים ממנה פרוסה ונחשפים ריבועי השחמט הסימטריים בתוכה
קרין גורן אופה עוגת שחמט בעיצוב נוסטלגי בטעם שוקולד ווניל. סוד העוגה המרשימה מתגלה כאשר חותכים ממנה פרוסה ונחשפים ריבועי השחמט הסימטריים בתוכה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8669.3 קק״ל 8669.3 קק״לפחמימות 1007.2 גרם 1007.2 גרםשומן 463.1 גרם 463.1 גרםנתרן 1863.8 מ״ג 1863.8 מ״גחלבון 142.3 גרם 142.3 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרםכולסטרול 2380.4 מ״ג 2380.4 מ״גסידן 987.6 מ״ג 987.6 מ״גברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 1933.7 מ״ג 1933.7 מ״גאבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 55 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות8669
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8669.3 קק״ל 8669.3 קק״לפחמימות 1007.2 גרם 1007.2 גרםשומן 463.1 גרם 463.1 גרםנתרן 1863.8 מ״ג 1863.8 מ״גחלבון 142.3 גרם 142.3 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרםכולסטרול 2380.4 מ״ג 2380.4 מ״גסידן 987.6 מ״ג 987.6 מ״גברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 1933.7 מ״ג 1933.7 מ״גאבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 8669 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגות
-
7 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
2 כוסות סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
3 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
עוגה הכהה
-
1 כף אבקה להכנת שוקו
-
1 כף אבקת קקאומומסת בכף מים רותחים
מלית שוקולד
-
1 כוס ממרח שוקולד
ציפוי
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- מכינים את עוגת הווניל: מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל למשך 10 דקות במהירות גבוהה, לקבלת תערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית את השמן, ומייד אחריו מיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים חצי מהתערובת בתבנית אחת.
- מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים אבקה להכנת שוקו וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
- אופים את העוגות במשך 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- מרכיבים את העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט: מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (בסך הכול יתקבלו ארבע שכבות: שתיים וניל ושתיים שוקולד).
- מניחים את ארבע השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
- מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
- מכינים את מלית השוקולד שתשמש “דבק” בין השכבות ומסיימים להרכיב: מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
- מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף בארבע ידיים. לא נורא אם נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
- מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים.
מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומתפעלים. שומרים מכוסה במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- מכינים את עוגת הווניל: מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל למשך 10 דקות במהירות גבוהה, לקבלת תערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית את השמן, ומייד אחריו מיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים חצי מהתערובת בתבנית אחת.
- מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים אבקה להכנת שוקו וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
- אופים את העוגות במשך 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- מרכיבים את העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט: מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (בסך הכול יתקבלו ארבע שכבות: שתיים וניל ושתיים שוקולד).
- מניחים את ארבע השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
- מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
- מכינים את מלית השוקולד שתשמש “דבק” בין השכבות ומסיימים להרכיב: מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
- מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף בארבע ידיים. לא נורא אם נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
- מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים.
מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומתפעלים. שומרים מכוסה במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות