חג של יום חולין – עוגת שקדים ויוגורט קלילה
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2486.9 קק״ל 2486.9 קק״לפחמימות 317.5 גרם 317.5 גרםשומן 113.7 גרם 113.7 גרםנתרן 1484.4 מ״ג 1484.4 מ״גחלבון 54.0 גרם 54.0 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 3.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 262.6 מ״ג 262.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 420.9 מ״ג 420.9 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2487
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2486.9 קק״ל 2486.9 קק״לפחמימות 317.5 גרם 317.5 גרםשומן 113.7 גרם 113.7 גרםנתרן 1484.4 מ״ג 1484.4 מ״גחלבון 54.0 גרם 54.0 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 3.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 262.6 מ״ג 262.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 420.9 מ״ג 420.9 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
צריך תירוץ כדי להכין עוגה עם יוגורט? אוקיי אז הנה תירוץ – אוגוסט! היוגורט (והשימוש בשמן ולא בחמאה) נותן לנו עוגה קלילה שמתיישבת בול על כוס של קפה קר (או שוקו קר לילדים), וקמח השקדים ותמצית השקדים בכלל מעיפים אותה לגבהים חדשים. תמצית שקדים היא הסוד הקטן של כל עוגת שקדים טובה – בקבוקון קטן שעולה גרושים ויש לו טעם של שקדים מרים, שנותנים בוסט של טעם שקדי עמוק לעוגה.
הרהבתי עוז והכנתי את העוגה עם יוגורט עזים, אבל כל יוגורט יילך כאן, כל עוד הוא לא דל באחוזי שומן. אם אתם לא רוצים עוגה עצובה, מינימום 3% שומן בבקשה. יאללה, עוגה שמשית לשבת אחרונה של אוגוסט. ביום ראשון כבר חוזרים למסגרות.
ביססתי את העוגה על מתכון מהבלוג Sweet & Savory
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2487 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
1 כוס יוגורט עיזים 3.9%אפשר להשתמש ביוגורט רגיל
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/4 כפית תמצית שקדים
-
1 כוס סוכר לבןאפשר להפחית בכמות אם רוצים
-
1/2 כפית קליפת לימוןאו גרידת ליים
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כוס קמח שקדים
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כוס שקדים פרוסיםלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית לחם או אינגליש קייק גדולה.
- מערבלים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, יוגורט, שמן ותמצית שקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים סוכר וזסט ליים וטורפים עד שהבלילה אחידה שוב.
- מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקפלים בזהירות רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. לא מערבבים יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- אופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית לחם או אינגליש קייק גדולה.
- מערבלים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, יוגורט, שמן ותמצית שקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים סוכר וזסט ליים וטורפים עד שהבלילה אחידה שוב.
- מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקפלים בזהירות רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. לא מערבבים יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- אופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
תגובות (18)
אפשר במקום עוד כוס קמח רגיל עוד כוס קמח שקדים או קמח אחר ללא פחיממות?
היי מרים, במקרה זה אין אפשרות להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
חייב תמצית שקדים????
לא חובה
נראה מעולה! האם הכמות יכולה להתאים לשתי תבניות אינגליש חד״פ סטנדרטיות (30×10(?
העוגה מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת גבוהה (אם תחלקי את הבלילה לשתי תבניות אינגליש חד”פ, הן יצאו מאוד נמוכות). אפשר להכפיל כמויות של המצרכים ואז המתכון יספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק.