עיג’ה אורגינל: קציצות ירק מטוגנות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
קציצות ירק מטוגנות הן הדרך הטובה ביותר לגרום לילדים שלכם לאכול ירקות! תוסיפו להן מטבל יוגורט ויש לכם ארוחה עם כל אבות המזון
קציצות ירק מטוגנות הן הדרך הטובה ביותר לגרום לילדים שלכם לאכול ירקות! תוסיפו להן מטבל יוגורט ויש לכם ארוחה עם כל אבות המזון
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.2 קק״ל 1940.6 קק״לפחמימות 32.6 גרם 130.3 גרםשומן 34.9 גרם 139.8 גרםנתרן 1490.1 מ״ג 5960.4 מ״גחלבון 10.1 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 5.4 גרם 21.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 101.2 מ״ג 404.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 914.5 מ״ג 3657.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות485
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 485.2 קק״ל 1940.6 קק״לפחמימות 32.6 גרם 130.3 גרםשומן 34.9 גרם 139.8 גרםנתרן 1490.1 מ״ג 5960.4 מ״גחלבון 10.1 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 5.4 גרם 21.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 101.2 מ״ג 404.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 914.5 מ״ג 3657.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
קציצות ירק זה ז’אנר נפרד וטעים במיוחד בתחום הקציצות. הן בריאות וטעימות, פשוטות להכנה במיוחד כשיש כלי נכון לגרור בקלות את כל הירקות, ואפשר לטגן או לאפות אותן. כמובן אפשר להשתמש בכל ירק שאתם אוהבים לתוצאה מיטבית.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 485 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מגררים את הירקות: משתמשים בפונקציית SLICE במעבד המזון. מגררים בו את הקישואים, הבטטה והבצל בעזרת הדוחסן הגדול ואת הגזר בעזרת הדוחסן הקטן.
- מניחים את הירקות במסננת וסוחטים מהנוזלים.
- מערבבים היטב בקערה גדולה את הירקות המגוררים עם יתר המרכיבים.
- מחממים במחבת את השמן לטיגון.
- לוקחים כף מתערובת הירקות ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתוך השמן החם. מטגנים את הקציצות 3-4 דקות להזהבה והופכים לצד השני. מטגנים עד שהן מוכנות ומעבירים לנייר סופג. ממשיכים כך עם כל התערובת.
אופן הכנה
- מגררים את הירקות: משתמשים בפונקציית SLICE במעבד המזון. מגררים בו את הקישואים, הבטטה והבצל בעזרת הדוחסן הגדול ואת הגזר בעזרת הדוחסן הקטן.
- מניחים את הירקות במסננת וסוחטים מהנוזלים.
- מערבבים היטב בקערה גדולה את הירקות המגוררים עם יתר המרכיבים.
- מחממים במחבת את השמן לטיגון.
- לוקחים כף מתערובת הירקות ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתוך השמן החם. מטגנים את הקציצות 3-4 דקות להזהבה והופכים לצד השני. מטגנים עד שהן מוכנות ומעבירים לנייר סופג. ממשיכים כך עם כל התערובת.
הערות
- ניתן להגיש עם יוגורט ומעליו מעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.
הערות
- ניתן להגיש עם יוגורט ומעליו מעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן