עלי גפן במילוי בורגול עם יוגורט עיזים

ישראל אהרוני מכין עלי גפן במילוי בורגול, מנה צמחונית נהדרת לארוחה משפחתית. מלווים את המנה ביוגורט עיזים סמיך ונהנים מביס מושלם
ישראל אהרוני מכין עלי גפן במילוי בורגול, מנה צמחונית נהדרת לארוחה משפחתית. מלווים את המנה ביוגורט עיזים סמיך ונהנים מביס מושלם
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    242
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.5 קק״ל 1931.8 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 218.9 גרם
    שומן 8.4 גרם 67.5 גרם
    נתרן 601.7 מ״ג 4813.7 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 249.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 274.7 מ״ג 2197.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    242
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.5 קק״ל 1931.8 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 218.9 גרם
    שומן 8.4 גרם 67.5 גרם
    נתרן 601.7 מ״ג 4813.7 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 249.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 274.7 מ״ג 2197.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קטניות וחיטה
ישראל אהרוני
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מסננים את הבורגול ממי ההשרייה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  2. קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום ומוסיפים לקערה.
  3. קוצצים את המשמשים, השמיר והנענע ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את יתר מצרכי המילוי ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. ממלאים: פורשים עלה גפן על משטח העבודה, שמים תלולית מהמילוי ומגלגלים לעלה גפן הדוק. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי, ומסדרים את עלי הגפן במחבת סוטאז רחבה בשכבה אחת.
  6. בקערה גדולה מערבבים מים רותחים עם מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים לסיר. מעלים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
  7. מעבירים את עלי הגפן לצלחת הגשה ומגישים עם יוגורט עיזים.

הערות

  • אפשר לקשט את המנה בגרגירי רימון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עלי גפן במילוי בורגול עם יוגורט עיזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אילנה צביאל

    המתכון נראה נהדר. יש לי 2 שאלות: 1.האם אפשר להחליף במתכון הזה את הבורגול באורז? 2. האם להשרות במים רותחים את עלי הגפן המשומרים בצנצנת? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה. אפשר להחליף את הבורגול באורז, ואין צורך להשרות את העלי גפן לפני הכנת המתכון.

    Avatar
    אילנה צביאל

    תודה על המתכון הנפלא.

    Avatar
    פ.

    מוצלח ביותר! ויתרתי על המשמשים והחלפתי בקצת יותר צימוקים, ואמנם השתמשתי בבורגול דק, אבל יצא ממש טעים ומשביע!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על השיתוף!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות