על הדבש ועל המלח – פאי דבש מלוח של הקונדיטורית ליאור משיח
ליאור משיח מכינה מנת קינוח מיוחדת ולא שגרתית לראש השנה: פאי דבש מלוח. מלית רכה של דבש עם טוויסט מלוח על בסיס בצק פריך המתמוסס בפה
ליאור משיח מכינה מנת קינוח מיוחדת ולא שגרתית לראש השנה: פאי דבש מלוח. מלית רכה של דבש עם טוויסט מלוח על בסיס בצק פריך המתמוסס בפה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2849.3 קק״ל 2849.3 קק״לפחמימות 386.4 גרם 386.4 גרםשומן 135.9 גרם 135.9 גרםנתרן 2663.2 מ״ג 2663.2 מ״גחלבון 30.9 גרם 30.9 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 50.1 גרם 50.1 גרםכולסטרול 501.6 מ״ג 501.6 מ״גסידן 92.1 מ״ג 92.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 302.1 מ״ג 302.1 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2849
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2849.3 קק״ל 2849.3 קק״לפחמימות 386.4 גרם 386.4 גרםשומן 135.9 גרם 135.9 גרםנתרן 2663.2 מ״ג 2663.2 מ״גחלבון 30.9 גרם 30.9 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 50.1 גרם 50.1 גרםכולסטרול 501.6 מ״ג 501.6 מ״גסידן 92.1 מ״ג 92.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 302.1 מ״ג 302.1 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2849 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 1/4 כוסות קמח לבן
-
150 גרם מזולה בטעם חמאה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 1/2 כפיות סוכר לבן
-
1/2 כוס מים קרים
מלית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קורנפלור
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס דבש
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר מעבדים את החומרים היבשים עם המזולה עד שמתקבל מרקם פירורי.
- מוסיפים לאט את המים עד שמתקבל בצק.
- מוציאים מהמיקסר, משטחים לעיגול שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לשעתיים.
- לאחר הקירור, מרדדים ומשטחים על תבנית פאי.
- מקפיאים לפחות 10 דקות או עד האפייה עם המלית.
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל החומרים.
- מוציאים את תחתית הפאי מהמקפיא, מוזגים פנימה את המלית ואופים 30-40 דקות עד שהפאי מזהיב ומתייצב.
- מוציאים את הפאי מהתנור ובוזקים מלח גס מלמעלה.
- מניחים לפאי להתקרר לפני ההגשה.
מתכון: ליאור משיח
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר מעבדים את החומרים היבשים עם המזולה עד שמתקבל מרקם פירורי.
- מוסיפים לאט את המים עד שמתקבל בצק.
- מוציאים מהמיקסר, משטחים לעיגול שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לשעתיים.
- לאחר הקירור, מרדדים ומשטחים על תבנית פאי.
- מקפיאים לפחות 10 דקות או עד האפייה עם המלית.
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל החומרים.
- מוציאים את תחתית הפאי מהמקפיא, מוזגים פנימה את המלית ואופים 30-40 דקות עד שהפאי מזהיב ומתייצב.
- מוציאים את הפאי מהתנור ובוזקים מלח גס מלמעלה.
- מניחים לפאי להתקרר לפני ההגשה.
מתכון: ליאור משיח
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
היי, לצערנו לא קיבלנו מספיק פרטים על תהליך ההכנה ומה השתבש. נשמח מאוד לעזור, אנא שלחי מייל ל-info@foody.co.il