פאי תפוחים ושקדים בלי טיפת קמח – מהספר החדש של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5590.5 קק״ל 5590.5 קק״לפחמימות 581.8 גרם 581.8 גרםשומן 375.0 גרם 375.0 גרםנתרן 823.9 מ״ג 823.9 מ״גחלבון 121.4 גרם 121.4 גרםסיבים תזונתיים 56.2 גרם 56.2 גרםשומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרםכולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גסידן 1037.6 מ״ג 1037.6 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 3409.1 מ״ג 3409.1 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות5591
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5590.5 קק״ל 5590.5 קק״לפחמימות 581.8 גרם 581.8 גרםשומן 375.0 גרם 375.0 גרםנתרן 823.9 מ״ג 823.9 מ״גחלבון 121.4 גרם 121.4 גרםסיבים תזונתיים 56.2 גרם 56.2 גרםשומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרםכולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״גסידן 1037.6 מ״ג 1037.6 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 3409.1 מ״ג 3409.1 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
מתכון משגע של פאי תפוחים עם שכבת עוגת שקדים מרצפנית שמחליפה את הקלתית
עוגת התפוחים היפה הזו תשמח רגישים לגלוטן, אורחים בפסח שכבר נמאס להם מקמח מצה ועוגיות קוקוס, וגם אתכם – בכל יום אקראי בשנה (בתנאי, כמובן, שאתם אוהבים תפוחי עץ, קרמל ושקדים קלויים). היא מזכירה מאוד את הפאי הקלאסי, המתכון הראשון שמלמדים בדרך כלל בשיעור המוקדש לעוגות פאי וטארטים בקורסי הקונדיטוריה מסביב לעולם (לרוב דווקא בגרסה עם אגסים). קרם השקדים האפוי אהוב עלי מאוד, אבל פחות אהובה עלי מלאכת הכנת הקלתית. כאן ויתרתי עליה, ולא רק מטעמי פינוי זמן לצפייה בנטפליקס, אלא גם כי הפריכות של הבצק לא חסרה (אני מחליפה אותה בקראנץ’ של המון שקדים פרוסים שאני מפזרת מלמעלה לפני האפייה).
כדי שהפאי יהיה יציב מחוץ לתבנית ומתאים לחיתוך בלי תמיכת הקלתית, הסמכתי את שכבת השקדים בעוד שקדים טחונים, שמתנהגים ממש כמו קמח בכמויות האלה ומייצבים את המרקם. עשיתי לכם חשק דווקא לאגסים? אפשר להחליף את התפוחים באגסים משומרים (ואז אין צורך לקרמל אותם. רק חותכים לרבעים ומסדרים על גבי הקרם).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 5591 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת התפוחים וזיגוג
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים(לא משנה מאיזה סוג)
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 כפות מים
-
50 גרם חמאהחתוכה לקוביות
שכבת השקדים
-
150 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
3כוסות או 300 גרם שקדים טחונים
קישוט
-
1/2כוס או 50 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לרבעים.
- מחממים על האש סיר רחב, מפזרים 1/2 כוס סוכר בתחתית הסיר. מטפטפים מים, להרטבת הסוכר, ומערבבים קצת. מחממים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-3 דקות על אש גבוהה, להתאדות המים ולהזהבת הסוכר לקרמל בצבע כתום. לא מערבבים בכלל אחרי שהסוכר נמס והתערובת רותחת - מותר רק להטות את הסיר בזהירות מצד לצד כדי לוודא המסה אחידה.
- מוסיפים 50 גרם חמאה בזהירות (מרחיקים את הפנים מהסיר כי הקרמל הרותח משפריץ). מחכים להמסת החמאה ומערבבים בזהירות לאיחוד. מוסיפים את רבעי התפוחים ומערבבים. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים חלקית ומקבלים צבע קרמלי. מצננים.
- מכינים את שכבת השקדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי שכבת השקדים, לתערובת קרמית אחידה. מורחים בתחתית תבנית פאי משומנת.
- מסדרים בעדינות את רבעי התפוחים, בלי הנוזלים (שומרים את הרוטב שנשאר בסיר, בנפרד, לזיגוג הפאי אחרי האפייה), מעל שכבת השקדים. לא לוחצים על התפוחים ולא מטביעים אותם - בזמן האפייה הבלילה תתפח ותעטוף אותם מסביב.
- מפזרים שקדים פרוסים לקישוט מעל שכבת התפוחים ואופים 35 דקות, להשחמה.
- מברישים ברוטב התפוחים שנשאר, לזיגוג. מגישים מיד או שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לרבעים.
- מחממים על האש סיר רחב, מפזרים 1/2 כוס סוכר בתחתית הסיר. מטפטפים מים, להרטבת הסוכר, ומערבבים קצת. מחממים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-3 דקות על אש גבוהה, להתאדות המים ולהזהבת הסוכר לקרמל בצבע כתום. לא מערבבים בכלל אחרי שהסוכר נמס והתערובת רותחת - מותר רק להטות את הסיר בזהירות מצד לצד כדי לוודא המסה אחידה.
- מוסיפים 50 גרם חמאה בזהירות (מרחיקים את הפנים מהסיר כי הקרמל הרותח משפריץ). מחכים להמסת החמאה ומערבבים בזהירות לאיחוד. מוסיפים את רבעי התפוחים ומערבבים. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים חלקית ומקבלים צבע קרמלי. מצננים.
- מכינים את שכבת השקדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי שכבת השקדים, לתערובת קרמית אחידה. מורחים בתחתית תבנית פאי משומנת.
- מסדרים בעדינות את רבעי התפוחים, בלי הנוזלים (שומרים את הרוטב שנשאר בסיר, בנפרד, לזיגוג הפאי אחרי האפייה), מעל שכבת השקדים. לא לוחצים על התפוחים ולא מטביעים אותם - בזמן האפייה הבלילה תתפח ותעטוף אותם מסביב.
- מפזרים שקדים פרוסים לקישוט מעל שכבת התפוחים ואופים 35 דקות, להשחמה.
- מברישים ברוטב התפוחים שנשאר, לזיגוג. מגישים מיד או שומרים במקרר.
הערות
- למתכון טבעוני במקום חמאה בשכבת התפוחים ובזיגוג: רבע כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס (נזהרים מבעבוע לוהט גם במקרה הזה). במקום חמאה בשכבת השקדים: שלושת רבעי כוס קרם קוקוס. במקום ביצים: שלושת רבעי כוס רסק תפוחים ללא סוכר. מוסיפים לשקדים הטחונים גם 2 כפות שטוחות קורנפלור.
- למתכון ללא גלוטן מכינים כרגיל.
הערות
- למתכון טבעוני במקום חמאה בשכבת התפוחים ובזיגוג: רבע כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס (נזהרים מבעבוע לוהט גם במקרה הזה). במקום חמאה בשכבת השקדים: שלושת רבעי כוס קרם קוקוס. במקום ביצים: שלושת רבעי כוס רסק תפוחים ללא סוכר. מוסיפים לשקדים הטחונים גם 2 כפות שטוחות קורנפלור.
- למתכון ללא גלוטן מכינים כרגיל.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
אם מכינים יום מראש איך כדאי לחמם?
היי תמר. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן לכמה דקות על חום של 150-160 מעלות