פולנטה עם גבינות ופטריות
חושבים שפולנטה זו מנה ששמורה רק למסעדות? לא תאמינו כמה קל להכין בבית פולנטה עם גבינות ופטריות מתירס טרי. מנת גורמה טעימה ומיוחדת
חושבים שפולנטה זו מנה ששמורה רק למסעדות? לא תאמינו כמה קל להכין בבית פולנטה עם גבינות ופטריות מתירס טרי. מנת גורמה טעימה ומיוחדת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 615.0 קק״ל 2459.9 קק״לפחמימות 23.6 גרם 94.4 גרםשומן 34.3 גרם 137.2 גרםנתרן 1071.5 מ״ג 4286.0 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 18.8 גרם 75.3 גרםכולסטרול 69.7 מ״ג 279.0 מ״גסידן 287.7 מ״ג 1150.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 85.8 מ״ג 343.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות615
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 615.0 קק״ל 2459.9 קק״לפחמימות 23.6 גרם 94.4 גרםשומן 34.3 גרם 137.2 גרםנתרן 1071.5 מ״ג 4286.0 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 18.8 גרם 75.3 גרםכולסטרול 69.7 מ״ג 279.0 מ״גסידן 287.7 מ״ג 1150.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 85.8 מ״ג 343.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 615 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
5 כפות חמאה
-
3 קלחי תירס טריעדיף מזן גילי
-
1 כוס קמח פולנטהקמח תירס
-
70 גרם גבינת פרמזןמגוררת דק
-
1/2 כפית מלח דק
פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
1 קופסה פטריות שמפיניוןטריות
-
4 גבעולי טימין טרי
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. משמנים אותן גם מלמעלה ומפזרים מלח ותימין. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. בערך 10 דקות.
- חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים מעט במעבד מזון. חשוב להשאיר את חתיכות של התירס ולא לטחון לגמרי.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס הטחונים. מטגנים במשך 7 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומלח ושופכים פנימה לאט את הפולנטה. מקפידים כל הזמן לערבב.
- לאחר 3 דקות מוסיפים את הבורסאן ואת הפרמזן ומערבבים עד שהפולנטה רכה וכל הגבינות נמסו.
- מגישים עם פטריות צרובות, גילופי פרמזן ועלי תימין.
אופן הכנה
- חותכים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. משמנים אותן גם מלמעלה ומפזרים מלח ותימין. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. בערך 10 דקות.
- חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים מעט במעבד מזון. חשוב להשאיר את חתיכות של התירס ולא לטחון לגמרי.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס הטחונים. מטגנים במשך 7 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומלח ושופכים פנימה לאט את הפולנטה. מקפידים כל הזמן לערבב.
- לאחר 3 דקות מוסיפים את הבורסאן ואת הפרמזן ומערבבים עד שהפולנטה רכה וכל הגבינות נמסו.
- מגישים עם פטריות צרובות, גילופי פרמזן ועלי תימין.
בשיתוף עם סיימן סחר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר להשתמש עם תירס סנפרוסט..או שימורים?
היי, אפשר גם עם תירס מהקפאה או שימורים. בהצלחה!