פונדנט שוקולד עם הפתעה של מיקי שמו
פונדנט שוקולד חלומי, רך ונימוח עם פרלינים מפתיעים באמצע. והבונוס? הפונדנט ללא גלוטן וכשר לפסח! כן כן, אנחנו כבר יודעים איזה קינוח תביאו לארוחת החג
פונדנט שוקולד חלומי, רך ונימוח עם פרלינים מפתיעים באמצע. והבונוס? הפונדנט ללא גלוטן וכשר לפסח! כן כן, אנחנו כבר יודעים איזה קינוח תביאו לארוחת החג
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.4 קק״ל 3907.2 קק״לפחמימות 24.5 גרם 196.1 גרםשומן 29.6 גרם 236.7 גרםנתרן 96.4 מ״ג 770.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.8 גרםשומן רווי 13.0 גרם 103.7 גרםכולסטרול 248.9 מ״ג 1991.3 מ״גסידן 46.6 מ״ג 372.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 206.8 מ״ג 1654.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות488
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.4 קק״ל 3907.2 קק״לפחמימות 24.5 גרם 196.1 גרםשומן 29.6 גרם 236.7 גרםנתרן 96.4 מ״ג 770.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.8 גרםשומן רווי 13.0 גרם 103.7 גרםכולסטרול 248.9 מ״ג 1991.3 מ״גסידן 46.6 מ״ג 372.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 206.8 מ״ג 1654.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 488 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פונדנט שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר70%
-
100 גרם חמאה
-
60 מ"ל שמן זרעי ענביםאו רבע כוס
-
4 ביצים M
-
5 חלמונים M
-
200 גרם אבקת סוכראו 3/4 1 כוס
-
120 גרם אבקת שקדיםאו כוס אחת ועוד 2 כפות
-
80 גרם קמח ללא גלוטןאו חצי כוס ועוד כף
הפתעה: 6-8 פרלינים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות התבנית אפייה.
- מכינים את הפונדנט: ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מוסיפים את השמן גרעיני ענבים ומערבבים.
- מקציפים את הביצים, חלמונים ואבקת הסוכר.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת אבקת שקדים וקמח ללא גלוטן ובעזרת מרית מקפלים פנימה לתערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים את מסת השוקולד לתבנית, משקיעים בלב המסה את הפרלינים.
- אופים כ-35 דקות בתנור, עד שהעוגה מתייצבת, אך לא מתייבשת מדי.
- מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות התבנית אפייה.
- מכינים את הפונדנט: ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מוסיפים את השמן גרעיני ענבים ומערבבים.
- מקציפים את הביצים, חלמונים ואבקת הסוכר.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת אבקת שקדים וקמח ללא גלוטן ובעזרת מרית מקפלים פנימה לתערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים את מסת השוקולד לתבנית, משקיעים בלב המסה את הפרלינים.
- אופים כ-35 דקות בתנור, עד שהעוגה מתייצבת, אך לא מתייבשת מדי.
- מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כן
לאיזה גודל של תבנית המתכון מתאים? אפשר להמיר שמן זרעי ענבים לשמן קנולה? שמן אחר?
אפשר להמיר לשמן קנולה
אין אבקת אפיה ? חצי שקית , כ 5 גר ?