פטריות פורטובלו קטנות ממולאות של פלג בכור
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.4 קק״ל 981.4 קק״לפחמימות 0.9 גרם 14.0 גרםשומן 5.5 גרם 82.4 גרםנתרן 228.0 מ״ג 3419.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 35.0 גרםכולסטרול 10.9 מ״ג 163.8 מ״גסידן 96.7 מ״ג 1449.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 32.7 מ״ג 490.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות65
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.4 קק״ל 981.4 קק״לפחמימות 0.9 גרם 14.0 גרםשומן 5.5 גרם 82.4 גרםנתרן 228.0 מ״ג 3419.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 35.0 גרםכולסטרול 10.9 מ״ג 163.8 מ״גסידן 96.7 מ״ג 1449.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 32.7 מ״ג 490.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״גסגור
“המשולש הקדוש” מבחינתי הוא: פטריות, גבינות, ירוקים! רק טוב יכול לצאת מזה!
מסעדות רבות כבר שילבו מנה זו כמנת פתיחה קלאסית. אני, בין היתר, אוהב להכין אותה בגלל הקלות והפשטות שבהכנה ובינינו, אפשר לשלב איזה גבינות שבא לנו ומה שיש במקרר, זה תמיד מצליח.
בנוסף, אפשר להקפיא את הפטריות ולאחר מכן לצפות כמו שניצל ולטגן בשמן, אפשר גם על שיפוד עץ קטן ולהגיש כאפריטיף נחמד לאירוח.
שיתופי פעולה הם דבר מבורך ושיתופי פעולה בין חקלאים בתקופות קשות זו ברכה כפולה.
כך נולד שיתוף הפעולה האדיר הזה שנקרא “עלעלים עד הבית” שבעצם לוקח מגדלים וחקלאים שונים שהתאגדו ומביאים לכם את התוצרת הטרייה שלהם עד לפתח הבית במחירים הוגנים ובלי פערי תיווך.
המתכון לפטריות הממולאות שלפניכם כל כך פשוט וקל, שאתם תרוצו למטבח לעשות אותו מיד. נהוג לרשום “התמונות להמחשה בלבד” אבל לא הפעם, התמונות אמיתיות עד כדי-כך שבא לי לתת ביס במסך!
לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 65 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 סלסילות פטריות פורטובלוקטנות
-
80 גרם גבינת פטה כבשים 5%
-
50 גרם גבינת קשקבל
-
60 גרם גבינת גאודה
-
50 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
35 גרם גבינה כחולהרוקפור
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
10 גרם עלי רשאדמיקרו
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חופן צנוברים
אופן הכנה
- מורידים בזהירות את הרגל של הפטרייה (בלי לפצוע אותה) וחותכים את רגלי הפטריות לקוביות קטנות.
- שמים במחבת מעט שמן זית, את השום ואת רגלי הפטריות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הצנוברים, פלפל שחור טחון ומורידים מהאש לצינון מלא.
- מכניסים למעבד מזון את הגבינות והרשאד ומפעילים בפולסים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.
- מערבבים את תערובת הגבינות והרשאד יחד עם רגלי הפטריות והצנוברים שטיגנו וטועמים שיש מספיק מלח ופלפל. אם חסר מוסיפים.
- מחממים תנור במצב גריל לחום של 200 מעלות.
- ממלאים את הפטריות עם גבשושית קלה, ומניחים את הפטריה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.
- בוזקים מעט שמן זית מעל הפטריות ומכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות והופכות להיות שחומות.
- להגשה מפזרים עוד מעט רשאד טרי.עמוד הפייסבוק המקסים של פלג בכור ולמתכונים הנהדרים שלו. לחצו!
אופן הכנה
- מורידים בזהירות את הרגל של הפטרייה (בלי לפצוע אותה) וחותכים את רגלי הפטריות לקוביות קטנות.
- שמים במחבת מעט שמן זית, את השום ואת רגלי הפטריות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הצנוברים, פלפל שחור טחון ומורידים מהאש לצינון מלא.
- מכניסים למעבד מזון את הגבינות והרשאד ומפעילים בפולסים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.
- מערבבים את תערובת הגבינות והרשאד יחד עם רגלי הפטריות והצנוברים שטיגנו וטועמים שיש מספיק מלח ופלפל. אם חסר מוסיפים.
- מחממים תנור במצב גריל לחום של 200 מעלות.
- ממלאים את הפטריות עם גבשושית קלה, ומניחים את הפטריה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.
- בוזקים מעט שמן זית מעל הפטריות ומכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות והופכות להיות שחומות.
- להגשה מפזרים עוד מעט רשאד טרי.עמוד הפייסבוק המקסים של פלג בכור ולמתכונים הנהדרים שלו. לחצו!