פילאף אורז עם גזר, תרד וצימוקים
פילאף אורז הוא תבשיל עשיר בטעמים וצבעים, בגירסה הקלילה הצמחונית הזו עם גזר, תרד ומשובץ צימוקים שישדרג לכם כל מנה שתוגש לצידו.
פילאף אורז הוא תבשיל עשיר בטעמים וצבעים, בגירסה הקלילה הצמחונית הזו עם גזר, תרד ומשובץ צימוקים שישדרג לכם כל מנה שתוגש לצידו.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.9 קק״ל 1151.7 קק״לפחמימות 27.7 גרם 166.3 גרםשומן 5.3 גרם 31.6 גרםנתרן 580.7 מ״ג 3484.1 מ״גחלבון 2.7 גרם 15.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.8 מ״ג 185.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 213.8 מ״ג 1282.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות192
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.9 קק״ל 1151.7 קק״לפחמימות 27.7 גרם 166.3 גרםשומן 5.3 גרם 31.6 גרםנתרן 580.7 מ״ג 3484.1 מ״גחלבון 2.7 גרם 15.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.8 מ״ג 185.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 213.8 מ״ג 1282.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 192 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
3כוסות או 720 מ"ל מים רותחים
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
2 כוסות עלי תרד
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ומגררים בפומפייה את הגזר.
- מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים.
- מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן.
- יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן. בינתיים, קוצצים גס את התרד.
- מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ומגררים בפומפייה את הגזר.
- מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים.
- מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן.
- יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן. בינתיים, קוצצים גס את התרד.
- מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן