פלטת ממרח חומוס ביתי עם תוספות – דרך חדשה לאכול!
איך מכינים חומוס ביתי? בדיוק ככה! מתכון קל ומדויק להכנת פלטת חומוס ביתי עם גרגירי חומוס, שמן זית, פלפל חריף, פפריקה ופיתות לניגוב!
איך מכינים חומוס ביתי? בדיוק ככה! מתכון קל ומדויק להכנת פלטת חומוס ביתי עם גרגירי חומוס, שמן זית, פלפל חריף, פפריקה ופיתות לניגוב!
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 506.2 קק״ל 2024.7 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 30.8 גרם 123.1 גרםנתרן 1944.5 מ״ג 7778.1 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.3 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.4 מ״ג 293.7 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 267.9 מ״ג 1071.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 21 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות506
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 506.2 קק״ל 2024.7 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 30.8 גרם 123.1 גרםנתרן 1944.5 מ״ג 7778.1 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.3 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.4 מ״ג 293.7 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 267.9 מ״ג 1071.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
חומוס זה אחד המוצרים הנפוצים ביותר בסופרים, אך ללא ספק שווה להכין אותו לבד בבית, כי התוצאה תמיד תהיה יותר טעימה ובריאה, ללא חומרים משמרים. ועכשיו תוכלו לא רק להכין חומוס מושלם, אלא גם להגיש אותו בצורה יפהפיה ומגרה עם מלא תוספות שוות לפי הטעם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 21 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 506 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
3 כוסות גרגירי חומוס יבשים
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף מלח דק
-
1 כוס טחינה גולמית
-
3 שיני שוםקלופות
-
5 כפות מיץ לימון
הגשה
-
1 כף שמן זית
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניפרוס לפרוסות
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1/3 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם שפע מים.
- מסננים את הגרגרים, מעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה לריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר, מסננים ושומרים את מי הבישול.
- מעבירים את גרגרי החומוס למעבד מזון וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק. מוסיפים את הטחינה והלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם צריך, מוסיפים ממי בישול החומוס ליצירת מרקם חלק יותר.
- מורחים את החומוס בתנועות מעוגלות על קרש או מגש לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל לפי הטעם שמן זית, פלפל חריף, עלי פטרוזיליה, פפריקה מתוקה וגרגירי חומוס. מגישים עם פיתות.
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם שפע מים.
- מסננים את הגרגרים, מעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה לריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר, מסננים ושומרים את מי הבישול.
- מעבירים את גרגרי החומוס למעבד מזון וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק. מוסיפים את הטחינה והלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם צריך, מוסיפים ממי בישול החומוס ליצירת מרקם חלק יותר.
- מורחים את החומוס בתנועות מעוגלות על קרש או מגש לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל לפי הטעם שמן זית, פלפל חריף, עלי פטרוזיליה, פפריקה מתוקה וגרגירי חומוס. מגישים עם פיתות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
השום לא נמצא ברשימת המרכיבים.
תודה רבה, עודכן!