פנקייק דלעת לזכרו של ליל כל הקדושים (כי אף פעם לא מאוחר…)
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.6 קק״ל 1710.6 קק״לפחמימות 60.9 גרם 243.7 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 1147.4 מ״ג 4589.7 מ״גחלבון 11.3 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.7 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.8 גרםכולסטרול 175.5 מ״ג 702.0 מ״גסידן 123.2 מ״ג 492.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 738.8 מ״ג 2955.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות428
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.6 קק״ל 1710.6 קק״לפחמימות 60.9 גרם 243.7 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 1147.4 מ״ג 4589.7 מ״גחלבון 11.3 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.7 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.8 גרםכולסטרול 175.5 מ״ג 702.0 מ״גסידן 123.2 מ״ג 492.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 738.8 מ״ג 2955.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
בתור ילדה ראיתי בסרטים ובסדרות אמריקאיות את השיגעון שקורה באמריקה סביב ההאלווין. ההאלווין או ליל כל הקדושים הוא בעצם סוג של חג המקביל לפורים שלנו. יש חג כזה של תחפושות בהמון מדינות והמון תרבויות, אבל משהו בזה האמריקאי תמיד סקרן אותי, כי האמריקאים, כמיטב המסורת שלהם, עושים הכול גדול יותר, מוגזם יותר, טוטאלי יותר. חוץ מזה שבתור ילדה חובבת מתוקים הרעיון של ללכת לאסוף ממתקים מכל מיני אנשים בשכונה קסם לי מאוד.
בניגוד לחגים אמריקאים אחרים כמו חג המולד וחג ההודיה, שהם חגים בהם המסורת סובבת סביב ארוחה גדולה מלאה במאכלים מסורתיים, להאלווין אין מתכונים או מאכלים אופייניים (כי בכל זאת, ממתקים זה לא בדיוק אוכל מסורתי…), אבל היות שהחג חל תמיד בסוף אוקטובר הדלעת הפכה להיות חלק בלתי נפרד ממאפייני החג.
מלבד דלעות מגולפות ובתוכן נר שמשמשות כמעין פנסים ומקשטות את פתחי הבתים, לקראת החג מתחילים לצוץ מיני מאכלים בטעמי דלעת מתובלת כמו ממתקים, מאפים ומשקאות. רשת סטארבקס אפילו מוציאה בכל שנה לקראת תקופת החגים את הפמפקין ספייס לאטה (מעין קפה בטעם דלעת מתובלת).
השילוב הזה של הדלעת עם התבלינים הוא פשוט להיט. לא פלא שהוא כל כך פופולרי בארה”ב. אפשר להכין ממנו המון מתכונים מלוחים או מתוקים. אני בחרתי לשדרך את הדלעת המתובלת לאחד המתכונים האהובים עלי בעולם – פנקייקס.
אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את המתכון פנקייקס הכי מדליק של הזמן האחרון, שיגוון לכם את הפנקייקס הרגילים ויוסיף לכם קצת טעם של חו”ל לבוקר.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 428 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייק דלעת
-
500 גרם דלעת
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס סוכר לבןאו מייפל
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקטמגורר
-
1 כוס קמח תופח
-
1 כוס רוויון
-
30 גרם חמאהמומסת
טיגון
-
1 כף חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל של כ-3 ס״מ.
- שמים את קוביות הדלעת, כף חמאה ומעט מייפל בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר כסף.
- אופים כ-30 דק עד שהדלעת מתרככת.
- במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הדלעת למחית חלקה ואחידה.
- שמים בקערה גדולה את הדלעת ומוסיפים לה את כל יצר המרכיבים.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת גדולה וממיסים בה חמאה.
- יוצקים עיגולים מהבלילה של הפנקייקס למחבת ומטגנים כ-3-4 דק מכל צד עד שהפנקייקס מזהיבים.
- מגישים עם קרם פרש וסירופ מייפל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל של כ-3 ס״מ.
- שמים את קוביות הדלעת, כף חמאה ומעט מייפל בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר כסף.
- אופים כ-30 דק עד שהדלעת מתרככת.
- במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הדלעת למחית חלקה ואחידה.
- שמים בקערה גדולה את הדלעת ומוסיפים לה את כל יצר המרכיבים.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת גדולה וממיסים בה חמאה.
- יוצקים עיגולים מהבלילה של הפנקייקס למחבת ומטגנים כ-3-4 דק מכל צד עד שהפנקייקס מזהיבים.
- מגישים עם קרם פרש וסירופ מייפל.